Η Σλοβακία παίζει με τη φωτιά: Έστειλε στην Ουκρανία ρωσικούς S-300 για την ενίσχυση της αεράμυνας

Η Ρωσία έχει προειδοποιήσει για αντίποινα σε ανάλογες ενέργειες

Must Read

«Πάει γυρεύοντας» η Σλοβακία, καθώς, υλοποιώντας τη δέσμευση της κυβέρνησής της για στήριξη της αεράμυνας της Ουκρανίας, παρέδωσε σήμερα στο Κίεβο πυραυλικά αντιαεροπορικά συστήματα S-300.

«Αυτή είναι μια υπεύθυνη απόφαση της χώρας μας. Η Σλοβακία παρέχει βοήθεια με τη μορφή παροχής ενός αμιγώς αμυντικού συστήματος στην Ουκρανία», ανέφερε ο πρωθυπουργός Έντουαρντ Χέγκερ σύμφωνα με το σλοβακικό τηλεοπτικό κανάλι Markiza, σπεύδοντας, όμως, να τονίσει πως «η προμήθεια του συστήματος δεν σημαίνει ότι η Σλοβακία έχει γίνει μέρος της ένοπλης σύγκρουσης στην Ουκρανία».

https://twitter.com/EuropeOsint/status/1512377391334760448

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Μαρτίου είχε «φουντώσει» η συζήτηση περί προμήθειας συστημάτων τύπου S-300 στην Ουκρανία και η Σλοβακία είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για μια τέτοια ενέργεια, μόνο στην περίπτωση που οι δυτικοί σύμμαχοι θα κάλυπταν το «κενό» με παρόμοιο πυραυλικό σύστημα αεράμυνας. Μάλιστα, οι αναφορές αυτές είχαν «ενοχλήσει» τη Μόσχα, με τον Σεργκέι Λαβρόφ να δηλώνει πως οποιαδήποτε εφοδιαστική αλυσίδα όπλων ρωσικής κατασκευής προς την Ουκρανία θα αποτελέσει στόχο για τις ρωσικές δυνάμεις και ότι η Μόσχα δεν θα επιτρέψει μια τέτοια μεταφορά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This