Παραμένει ασύλληπτος ο δράστης της αιματηρής επίθεσης στο μετρό της Νέας Υόρκης

Έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας

Must Read

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία της Νέας Υόρκης για τον δράστη της  αιματηρής επίθεσης το πρωί της Τρίτης σε σταθμό του μετρό στο Μπρούκλιν, καθώς εξακολουθεί να παραμένει άφαντος!

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που μετέδωσαν τα αμερικανικά ΜΜΕ, οι τραυματίες συνολικά ανέρχονται σε τουλάχιστον 17, εκ των οποίων οι πέντε βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, αλλά αναμένεται να επιζήσουν. Τουλάχιστον δέκα, εξάλλου, ήταν οι πολίτες που δέχθηκαν πυρά, σύμφωνα με τις αρχές.

Η αστυνομία έκανε γνωστό ότι πέρα από τον δράστη αναζητά και ένα φορτηγάκι U-Haul με πινακίδες Αριζόνας. Ο ύποπτος αναφέρθηκε ως ένας μαύρος άνδρας γεροδεμένος, που φορούσε ένα πράσινο γιλέκο που χρησιμοποιείται από εργάτες σε έργα οικοδομής, ένα φούτερ με κουκούλα και αντιασφυξιογόνο μάσκα. Ο δράστης, που βρισκόταν μέσα σε βαγόνι του συρμού του Μετρό, πέταξε ένα καπνογόνο και άνοιξε πυρ μέσα στο βαγόνι, λίγο πριν μπει ο συρμός στον σταθμό.

https://twitter.com/Marka2_/status/1513897447407468544

«Σήμερα το πρωί, καθώς ένας συρμός του μετρό με προορισμό το Μανχάταν εισερχόταν στο σταθμό του Μετρό της 36th Street, ένα άτομο σε αυτό το τρένο φόρεσε κάτι που φαινόταν σαν αντιασφυξιογόνα μάσκα, στη συνέχεια έβγαλε ένα κάνιστρο από την τσάντα του και το άνοιξε», είπε η αρχηγός της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, Keechant Sewell, σε συνέντευξη Τύπου στο Μπρούκλιν. «Το τρένο εκείνη την ώρα άρχισε να γεμίζει καπνό. Στη συνέχεια αυτός άνοιξε πυρ, πυροβολώντας πολλούς ανθρώπους στο μετρό και στην αποβάθρα», πρόσθεσε. Το περιστατικό έγινε σε ώρα αιχμής και ακολούθησαν στιγμές πανικού.

«Η πόρτα του μετρό άνοιξε και ήταν συμφορά. Ήταν καπνός και αίμα και άνθρωποι  που ούρλιαζαν», είπε αυτόπτης μάρτυρας σε ραδιοφωνικό σταθμό. «Καπνός ξεχύθηκε από το βαγόνι του τρένου, καθώς άνοιξε η πόρτα», πρόσθεσε.

Δεν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια

«Το περιστατικό δεν τελεί υπό έρευνα για τρομοκρατική ενέργεια σε αυτό το στάδιο. Μπορούμε επίσης να πούμε ότι, παρόλο που επρόκειτο για μια πράξη βίας, κανένας από τους τραυματίες δεν φέρει τραύματα απειλητικά για τη ζωή του», δήλωσε η αρχηγός της αστυνομίας. Ωστόσο τόνισε ότι δεν αποκλείει τίποτα. Πράκτορες του FBI και μέλη της αντιτρομοκρατικής ερεύνησαν κοντινές επιχειρήσεις, πήραν συνεντεύξεις από μάρτυρες και αναζητούν υλικό από κάμερες.

Αξιωματούχοι της πυροσβεστικής και της αστυνομίας ερευνούσαν τις αναφορές ότι υπήρξε έκρηξη, αλλά η Sewell είπε ότι δεν εντοπίστηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί. Στο σημείο βρέθηκαν πολλές συσκευές καπνού, δήλωσε ο εκπρόσωπος του δημάρχου, Fabien Levy.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις και ο Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ Μέρικ Γκάρλαντ ενημερώθηκαν για το περιστατικό, με τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς, ο οποίος βρίσκεται σε απομόνωση έχοντας προσβληθεί με Covid-19, να δηλώνει σχετικά ότι η πόλη «δεν θα επιτρέψει στους Νεοϋορκέζους να τρομοκρατηθούν, ακόμη και από ένα άτομο».

Το περιστατικό συνέβη σε μια γραμμή του Μετρό που διασχίζει το νότιο Μπρούκλιν, σε μια γειτονιά που φιλοξενεί κυρίως ισπανόφωνες και ασιατικές κοινότητες και η οποία απέχει περίπου 15 λεπτά με το τρένο από το Μανχάταν. Τα τοπικά σχολεία, συμπεριλαμβανομένου του γυμνασίου Sunset Park απέναντι από τον σταθμό, αποκλείστηκαν με εντολή των τοπικών Αρχών.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This