Γελοιότητες των ΗΠΑ για να εκβιάσουν την Ινδία επειδή δεν ενισχύει την Ουκρανία!

Ανακαλύπτουν τώρα «παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων»!

Must Read

Για την Τουρκία που έχει σφάξει όλες τις μειονότητες, κουβέντα!

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς αυτό που περιέγραψε ως «αύξηση των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ινδία» από ορισμένους αξιωματούχους, κάνοντας μία σπάνια άμεση επίπληξη από την Ουάσιγκτον, δήθεν για το ιστορικό των δικαιωμάτων του ασιατικού έθνους.

«Συνεργαζόμαστε τακτικά με τους Ινδούς εταίρους μας σχετικά με αυτές τις κοινές αξίες (των ανθρωπίνων δικαιωμάτων) και για το σκοπό αυτό, παρακολουθούμε ορισμένες πρόσφατες εξελίξεις στην Ινδία, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από ορισμένους κυβερνητικούς, αστυνομικούς και σωφρονιστικούς αξιωματούχους», δήλωσε ο Blinken. τη Δευτέρα σε κοινή ενημέρωση τύπου με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν, τον Ινδό υπουργό Εξωτερικών Σουμπραχμανιάμ Τζαϊσανκάρ και τον υπουργό Άμυνας της Ινδίας Ράτζναθ Σινγκ.

Η αμερικανίδα βουλευτής Ομάρ, παρέα με τον Ερντογάν

Ο Μπλίνκεν δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες. Ο Singh και ο Jaishankar, που μίλησαν μετά τον Blinken στην ενημέρωση, δεν σχολίασαν το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι δηλώσεις του Blinken ήρθαν μέρες αφότου η ισλαμίστρια και τουρκόφιλη βουλευτής των ΗΠΑ Ilhan Omar αμφισβήτησε την υποτιθέμενη απροθυμία της κυβέρνησης των ΗΠΑ να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση του Ινδού πρωθυπουργού Narendra Modi για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Τι χρειάζεται να κάνει ο Μόντι στον μουσουλμανικό πληθυσμό της Ινδίας προτού σταματήσουμε να τους θεωρούμε εταίρους στην ειρήνη;» δήλωσε η Ομάρ, η οποία ανήκει στο Δημοκρατικό Κόμμα του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Οι επικριτές του Μόντι λένε ότι το ινδουιστικό εθνικιστικό κυβερνών κόμμα του έχει ενθαρρύνει τη θρησκευτική πόλωση από τότε που ανέλαβε την εξουσία το 2014.

Από τότε που ο Μόντι ανέλαβε την εξουσία, οι δεξιές ινδουιστικές ομάδες εξαπέλυσαν επιθέσεις σε μειονότητες ισχυριζόμενες ότι προσπαθούν να αποτρέψουν τους θρησκευτικούς προσηλυτισμούς. Αρκετές ινδικές πολιτείες έχουν εγκρίνει ή εξετάζουν το ενδεχόμενο ψήφισης νόμων κατά της μετατροπής που αμφισβητούν το συνταγματικά προστατευμένο δικαίωμα στην ελευθερία της πίστης.

Το 2019, η κυβέρνηση ψήφισε έναν νόμο περί ιθαγένειας που σύμφωνα με τους επικριτές υπονόμευε το κοσμικό σύνταγμα της Ινδίας αποκλείοντας μουσουλμάνους μετανάστες από γειτονικές χώρες. Ο νόμος προοριζόταν να χορηγήσει ινδική υπηκοότητα σε Βουδιστές, Χριστιανούς, Ινδουιστές, Τζαϊνιστές, Πάρσι και Σιχ που διέφυγαν από το Αφγανιστάν, το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν πριν από το 2015.

Την ίδια χρονιά, αμέσως μετά την επανεκλογή της το 2019, η κυβέρνηση του Μόντι ανακάλεσε το ειδικό καθεστώς του Κασμίρ σε μια προσπάθεια να ενσωματώσει πλήρως την περιοχή με μουσουλμανική πλειοψηφία με την υπόλοιπη χώρα. Για να συγκρατήσει τις διαδηλώσεις, η κυβέρνηση συνέλαβε πολλούς πολιτικούς ηγέτες του Κασμίρ και έστειλε πολλούς ακόμη παραστρατιωτικούς αστυνομικούς και στρατιώτες στην περιοχή των Ιμαλαΐων που επίσης διεκδικεί το Πακιστάν.

Το Κόμμα Bharatiya Janata (BJP) του Μόντι απαγόρευσε πρόσφατα τη χρήση χιτζάμπ στις τάξεις στην πολιτεία Καρνατάκα. Οι σκληροπυρηνικές ινδουιστικές ομάδες ζήτησαν αργότερα τέτοιους περιορισμούς σε περισσότερες ινδικές πολιτείες.

Η παρέμβαση φυσικά του Μπλίνκεν είναι απολύτως υποκριτική. Έγινε για έναν και μοναδικό σκοπό. Διότι η Ινδία αρνείται πεισματικά να επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας και να ενισχύσει με οποιονδήποτε τρόπο την Ουκρανία. Έτσι, οι ΗΠΑ κατά την προσφιλή τους τακτική, δεν βλέπουν τις σφαγές που διαπράττουν οι ισλαμικές τρομοκρατικές οργανώσεις στο Κασμίρ, κατά ινδουιστών και άλλων «απίστων», αλλά προσπαθούν να ανακαλύψουν δήθεν παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Ινδία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This