Γουργουλιάνης για Σαγκάη: Η μετάλλαξη Όμικρον εξουδετέρωσε την «covid zero» πολιτική των Κινέζων!

Οι Κινέζοι είναι ένας λαός γενικά «κολλημένος», που δύσκολα ξεκολλάει από τακτικές που υιοθέτει...

Must Read

Σε καθεστώς ιδιαίτερα αυστηρού, σχεδόν… απάνθρωπου lockdown βρίσκεται η Σαγκάη κατά το τελευταίο διάστημα, με την όλη εξωπραγματική κατάσταση που βιώνουν τα εκατομμύρια των κατοίκων της να προκαλεί εύλογες απορίες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Φυσικά, εν μέσω μιας τέτοιας κατάστασης, δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν και οι ποικίλες θεωρίες συνωμοσίας, όχι μόνο περί νέας μετάλλαξης του νέου κορωνοϊού, αλλά ακόμη και για εμφάνιση νέου, ακόμη πιο μεταδοτικού και επικίνδυνου ιού. Εξηγήσεις έρχεται να δώσει ο γνωστός καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, ο οποίος, μιλώντας στο onlarissa.gr, ξεκαθαρίζει το τοπίο περί του τι ακριβώς συμβαίνει στην Κίνα, δίνοντας, παράλληλα, τους τρεις λόγους για τους οποίους, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, λαμβάνει χώρα το άγριο αυτό σκηνικό με το ακραίο lockdown.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης

«Εγώ δεν φαντάζομαι σενάρια συνομωσίας. Θα σας παραθέσω μερικούς λόγους που κατά την εκτίμησή μου γίνονται στην Σαγκάη όλα αυτά», τονίζει ο κ. Γουργουλιάνης. Και, κατόπιν, σημειώνει τα ακόλουθα:

«Πρώτον, οι Κινέζοι ξεκίνησαν με την λογική του “covid zero”, δηλαδή να μην έχουν κανένα κρούσμα κορωνοϊού. Η Κίνα για πάρα πολύ καιρό δεν είχε μολύνσεις. Βρεθήκαν λοιπόν με μια συνταγή που είχαν και δεν μπορούν να κάνουν πίσω. Δηλαδή ξαφνικά με την παραλλαγή Όμικρον έχουν πολλά κρούσματα, χωρίς όμως να έχουν εισαγωγές και νοσηλείες, καθώς η Όμικρον είναι ένας πολύ μεταδοτικός ιός. Οπότε έχουν το σενάριο τους και δύσκολα ξεφεύγουν από αυτό. Κάπως έτσι είναι, όμως, και γενικά η νοοτροπία των Κινέζων. Οπότε, η πολιτική τους απέτυχε και ήταν λογικό να αποτύχει με μια μετάλλαξη πολύ μεταδοτική.

Δεύτερον, έχουν ένα εμβόλιο, το Κινέζικο, με το οποίο έχουν εμβολιαστεί όλοι, αλλά δεν ξέρουμε πόσο δραστικό είναι.

Τρίτον, έχουν πολύ κόσμο σε μεγάλη ηλικία, από 80 ετών και άνω, ανεμβολίαστους. Και, επειδή η Κίνα έχει πολύ πληθυσμό, με πυκνοκατοικημένες περιοχές, πιθανότατα να ανησυχούν ότι θα νοσήσουν πολλοί μεγάλοι σε ηλικία και θα μπλοκάρουν τα νοσοκομεία τους.

Θεωρώ ότι ο πρώτος λόγος, της λογικής που έχουν δηλαδή του “covid zero”, είναι ο πιο σημαντικός που συμβαίνουν όλα αυτά στην Σαγκάη. Βλέπουμε και εδώ στην Ελλάδα ότι η Όμικρον είναι εξαιρετικά μεταδοτική και εύκολα κολλάει ο ένας τον άλλον, οπότε η πολιτική τους να μην υπάρχουν καθόλου μολύνσεις απέτυχε. Και επειδή είναι ένας λαός “κολλημένος” γενικά και δύσκολα ξεκολλάει από τακτικές που υιοθέτει, εκεί έχει εντοπιστεί το πρόβλημα, ενώ, εδώ στην Ευρώπη, αλλά και στην Αμερική έχουμε αποφασίσει ότι θα ζήσουμε τον κορωνοϊό.

Οπότε, φυσικά και δεν υιοθετώ τίποτα από όλα αυτά για νέες μεταλλάξεις και νέους ιούς. Σας είπα ότι για μένα οι λόγοι είναι το σενάριο της εκρίζωσης που δεν δούλεψε, το εμβόλιό τους που είναι αμφίβολο και ότι πολύ κόσμος πάνω από 80 ετών είναι ανεμβολίαστος».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This