Καταγγελία για «εξαφάνιση» δημοσιογράφου στο Χάρκοβο

Υπάρχουν φόβοι ακόμα και για την δολοφονία του

Must Read

Ο Gonzalo Lira López, ένας 54χρονος Χιλιανο-αμερικανός συγγραφέας που ζει στην Ουκρανία και κάνει ρεπορτάζ από το Χάρκοβο από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, δεν έχει δώσει σημεία ζωής από την Παρασκευή.  Χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης φοβούνται μήπως έχει  συλληφθεί από την SBU, την μυστική υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας.

Νεότερες καταγγελίες όμως που δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν, κάνουν λόγο για δολοφονία του δημοσιογράφου από Ουκρανούς.

Μια ανεπιβεβαίωτη αναφορά σήμερα, από σχόλιο του Oleg Petrov στο κανάλι του Lira στο Telegram, αναφέρει ότι ο συγγραφέας έχει δολοφονηθεί. Γράφει συγκεκριμένα:

«ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: Ο Γκονζάλο Λίρα σκοτώθηκε από την ουκρανική SBU μετά από έρευνα για Ρώσους κατασκόπους, όπως επιβεβαιώνουν οι ουκρανικές αρχές στις 18:30 τοπική ώρα».

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια άλλη αναφορά που να επιβεβαιώνει την συγκεκριμένη είδηση. Αρκετοί πολίτες έχουν έρθει σε επαφή με το υπουργείο εξωτερικών της Χιλής, προκειμένου να παρέμβει για να δει τι ακριβώς συμβαίνει. Ο Λίρα έχει χιλιανή υπηκοότητα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This