H Ελλάδα ξαναμπαίνει στους ταξιδιωτικούς προορισμούς των Αμερικανών

Τα CDC καταργούν (εν όψει διακοπών) τη σύσταση προς τους πολίτες των ΗΠΑ να μην ταξιδεύουν στη χώρα μας

Must Read

Η Ελλάδα είναι μεταξύ των 89 κρατών που βγαίνουν εκτός «κόκκινης λίστας» των ΗΠΑ, με τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) να ανακοινώνουν σήμερα πως παύει, πλέον, η σύσταση στους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν σε αυτά, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα CDC ανέφεραν την περασμένη εβδομάδα πως σκόπευαν να αναθεωρήσουν τις συστάσεις τους και ότι θα διατηρήσουν το «Επίπεδο 4» (δηλαδή τη σύσταση «αποφύγετε το ταξίδι») μόνο για «ειδικές συνθήκες», όπως, για παράδειγμα, αν αυξηθούν ραγδαία τα κρούσματα σε κάποια χώρα, αν εμφανιστεί κάποια παραλλαγή που να εμπνέει ανησυχία ή αν καταρρεύσει το σύστημα υγείας σε κάποια περιοχή.

Πλέον, καμία χώρα δεν βρίσκεται στο «Επίπεδο 4», σημειώνει το πρακτορείο Reuters, συμπληρώνοντας ότι, για τις χώρες και τις περιοχές που έπεσαν στο «Επίπεδο 3» παραμένει μόνο για τους ανεμβολίαστους Αμερικανούς η σύσταση να αποφεύγουν τα ταξίδια. Μεταξύ των χωρών που βγήκαν εκτός «κόκκινης λίστας» είναι όλες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ, η Τουρκία, η Αυστραλία, το Χονγκ Κονγκ, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα και η Ρωσία(!), με τις ίδιες τις ΗΠΑ, το Μεξικό και τον Καναδά να παραμένουν στο «Επίπεδο 3».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This