Τελεσίγραφο της Ρωσίας στο Azovstal: Διορία μέχρι το μεσημέρι να καταθέσουν τα όπλα

Ρώσοι αυτονομιστές εισέβαλαν στον τελευταίο θύλακα των Ουκρανών στρατιωτών

Must Read

Την ώρα που αυξάνονται οι πληροφορίες για είσοδο Ρώσων στρατιωτών και αυτονομιστών στο εργοστάσιο χαλυβουργίας Azovstal της Μαριούπολης, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας κάλεσε τις ουκρανικές δυνάμεις και τους ξένους μισθοφόρους να εγκαταλείψουν το εργοστάσιο μέχρι σήμερα το μεσημέρι ώρα Μόσχας (και ώρα Ελλάδας).

Η Μόσχα ζήτησε από τα στρατεύματα να αποσυρθούν από τη χαλυβουργία από τις 14:00 ως τις 16:00 (ώρα Μόσχας και ώρα Ελλάδας) «χωρίς εξαίρεση, χωρίς όπλα και χωρίς πυρομαχικά».

«Όλοι όσοι καταθέσουν τα όπλα τους έχουν εγγύηση ότι θα παραμείνουν ζωντανοί», ανακοίνωσε το ρωσικό ΥΠΑΜ.

Νωρίτερα, υποστηριζόμενοι από τη Ρωσία αυτονομιστές ανακοίνωσαν ότι προσπαθούν να καταλάβουν με έφοδο τη χαλυβουργία, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο τον εκπρόσωπο των αυτονομιστών Έντουαρντ Μπασούριν.

https://twitter.com/ILRUSSO1/status/1516051757436219399

Η Μόσχα ανακοίνωσε πως στη διάρκεια της νύκτας έπληξε 1.260 στόχους

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα το πρωί πως στη διάρκεια της νύκτας πραγματοποίησε δεκάδες αεροπορικά και πυραυλικά πλήγματα στην ανατολική Ουκρανία, ενώ σύμφωνα με το Κίεβο ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε εκτεταμένη επίθεση στο Ντονμπάς.

«Πύραυλοι υψηλής ακρίβειας των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων εξουδετέρωσαν 13 οχυρές θέσεις των μονάδων του ουκρανικού στρατού», καθώς και «συγκεντρώσεις» στρατευμάτων κοντά στην πόλη Σλοβιάνσκ, στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, ανακοίνωσε επίσης το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Εξάλλου «η αεροπορία των αεροδιαστημικών δυνάμεων της Ρωσίας έπληξε 60 στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας», κυρίως 53 σημεία συγκέντρωσης στρατευμάτων και στρατιωτικού υλικού και τρία κέντρα διοίκησης, σύμφωνα με το υπουργείο.

Το ρωσικό πυροβολικό στόχευσε από την πλευρά του 1.260 ουκρανικές στρατιωτικές θέσεις και εγκαταστάσεις, κυρίως στις περιφέρειες του Μικολάγιφ και της Ζαπορίζια (νότια Ουκρανία).

Ο ρωσικός στρατός υποστηρίζει πως έπληξε εκεί 25 θέσεις διοίκησης του στρατού, αποθήκες πυρομαχικών, δύο πυραυλικά συστήματα Bouk-M1 και 1.214 σημεία συγκέντρωσης στρατευμάτων.

Το υπουργείο υποστηρίζει επίσης ότι κατέστρεψε ακόμη δύο αποθήκες πυραύλων Totchka-U στις τοποθεσίες Τσέρβονα Πολιάνα (ανατολική Ουκρανία, περιφέρεια του Λουγκάνσκ) και Μπαλακλίια (βορειοανατολική Ουκρανία, περιφέρεια του Χάρκοβου).

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This