Σε Ιταλία και Ισραήλ τέλος η υποχρεωτική μάσκα σε εσωτερικούς χώρους

Παραμένει στους χώρους που θεωρούνται υψηλού κινδύνου

Must Read

Όπως ανακοίνωσαν σήμερα Ιταλία και Ισραήλ βάζουν τέλος στην υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους. Στο Ισραήλ η κατάργηση θα ισχύει από το Σάββατο.

Θα συνεχίσει όμως να είναι υποχρεωτική στους χώρους που θεωρούνται υψηλού κινδύνου, όπως οι οίκοι ευγηρίας, τα νοσοκομεία και τα αεροσκάφη. Ήδη από τον Απρίλιο του 2021 είχε καταργηθεί η χρήση της σε εξωτερικούς χώρους, με το μέτρο να επανέρχεται για τους εσωτερικούς χώρους λόγω έξαρσης της Δέλτα.

Την Πρωτομαγιά καταργείται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους και στην Ιταλία, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός υγείας Αντρέα Κόστα. «Θεωρώ ότι το να περάσουμε από μια υποχρεωτική χρήση σε ένα είδος σύστασης, είναι η σωστή επιλογή, διατηρώντας ίσως ακόμη την υποχρέωση σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως είναι τα μέσα μαζικής μεταφοράς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κόστα. Εξήγησε ότι το μέτρο της υποχρεωτικής μάσκας μπορεί να παραμείνει σε ισχύ γενικότερα σε κλειστούς χώρους, όπου συνήθως υπάρχει πολυκοσμία.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This