Σε συναγερμό οι ΗΠΑ για την παιδική ηπατίτιδα – Έκκληση των CDC για αναφορά ύποπτων κρουσμάτων

Έχουν αναφερθεί περιπτώσεις στην Ευρώπη που η ασθένεια ήταν τόσο σοβαρή, που τα παιδιά που την εμφάνισαν χρειάστηκαν επείγουσα μεταμόσχευση ήπατος...

Must Read

Την ώρα που ο υπουργός Υγείας εμφανίζεται σχετικά καθησυχαστικός, όσον αφορά στα καθ’ ημάς, στον υπόλοιπο δυτικό κόσμο έχει σημάνει «γενικός συναγερμός», όσον αφορά την ξαφνική έξαρση κρουσμάτων ηπατίτιδας σε παιδιά, με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ να κάνουν έκκληση σε παιδιάτρους για την καταγραφή ύποπτων κρουσμάτων.

Πιο συγκεκριμένα οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές καλούν τους γιατρούς σε όλες τις ΗΠΑ να είναι σε εγρήγορση για την περίπτωση κρουσμάτων ηπατίτιδας σε παιδιά, η οποία ενδέχεται να συνδέεται με έναν ιό που προκαλεί το κοινό κρυολόγημα, στο πλαίσιο της ευρύτερης έρευνας που διεξάγεται για τις ανεξήγητες -μέχρι τώρα- περιπτώσεις σοβαρής ασθένειας που εμφάνισαν μικρά παιδιά, τα οποία, πέρα από τις ΗΠΑ, έχουν αναφερθεί και σε κάποια ευρωπαϊκά κράτη.

Τα αμερικανικά CDC ανέφεραν ότι συνεργάζονται με αντίστοιχες υπηρεσίες στην Ευρώπη, για να κατανοήσουν τα αίτια της λοίμωξης. Σε πολλά κρούσματα στην Ευρώπη, αλλά όχι σε όλα, έχει εντοπιστεί ένας αδενοϊός, που προκαλεί το κοινό κρυολόγημα. Νωρίτερα σήμερα οι υγειονομικές αρχές της Βρετανίας ανέφεραν ότι εντόπισαν συνολικά 108 κρούσματα, σημειώνοντας πως, σε ορισμένες περιπτώσεις η ασθένεια ήταν τόσο σοβαρή, που τα παιδιά χρειάστηκαν μεταμόσχευση ήπατος!

Ποια τα πιθανά συμπτώματα

Οι αμερικανικές αρχές ζητούν από τους γιατρούς να αναφέρουν οποιοδήποτε ύποπτο κρούσμα ηπατίτιδας άγνωστης αιτιολογίας στην Πολιτεία τους. Τούς καλούν, επίσης, να εξετάζουν για αδενοϊούς τους νεαρούς ασθενείς που παρουσιάζουν συμπτώματα όπως πυρετό, κόπωση, απώλεια όρεξης, ναυτία, εμετό, κοιλιακό πόνο, ούρα σκούρου χρώματος, ανοιχτόχρωμα κόπρανα, πόνο στις αρθρώσεις και ίκτερο.

Η προειδοποίηση εκδόθηκε αφότου τα CDC, σε συνεργασία με το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Αλαμπάμα, ερεύνησαν εννέα κρούσματα ηπατίτιδας άγνωστης προέλευσης σε μέχρι πρότινος υγιή παιδιά ηλικίας 1-6 ετών. Τα πρώτα κρούσματα στις ΗΠΑ καταγράφηκαν τον Οκτώβριο του 2021 σε ένα παιδιατρικό νοσοκομείο της Αλαμπάμα, όπου εισήχθησαν πέντε μικροί ασθενείς. Κάποιοι από αυτούς είχαν οξεία ηπατική ανεπάρκεια, άγνωστης αιτιολογίας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, τα παιδιά βρέθηκαν θετικά στον αδενοϊό.

Οι πιο κοινές μορφές ηπατοπάθειας (ηπατίτιδα Α, Β και C), αποκλείστηκαν. Όταν επανελέχθηκαν τα νοσοκομειακά αρχεία, βρέθηκαν άλλα τέσσερα παιδιά που έπασχαν από ηπατίτιδα και είχαν μολυνθεί από αδενοϊό. Τα CDC συνεργάζονται με τις πολιτειακές υγειονομικές υπηρεσίες για τον εντοπισμό άλλων κρουσμάτων στις ΗΠΑ. Αν και η βασική θεωρία είναι ότι η ασθένεια προκαλείται από έναν συγκεκριμένο τύπο αδενοϊού, οι ειδικοί εξετάζουν και άλλους πιθανούς παράγοντες.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This