Αλλάζει το σύστημα για την ψήφο στις Ευρωεκλογές

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε έκθεση νομοθετικής πρωτοβουλίας

Must Read

Νέοι κανόνες έρχονται για τις ευρωεκλογές μετά από πρόταση των ευρωβουλευτών και απόφαση της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με το μήνυμα να γίνουν οι ευρωεκλογές πραγματικά ευρωπαϊκές.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε έκθεση νομοθετικής πρωτοβουλίας, που στόχο έχει την αναθεώρηση των κανόνων στις ευρωεκλογές. Η πρόταση εγκρίθηκε με 323 ψήφους υπέρ, 262 κατά και 48 αποχές. Το σχετικό ψήφισμα με 331 ψήφους υπέρ, 257 κατά και 52 αποχές.

Το σύστημα που προτείνεται δίνει το δικαίωμα σε κάθε ψηφοφόρο να ψηφίζει με μια ψήφο για την εκλογή υποψηφίων από τις εθνικές εκλογικές περιφέρειες και μία ακόμη σε μια πανευρωπαϊκή εκλογική περιφέρεια. Από αυτήν θα εκλέγονται 28 επιπλέον ευρωβουλευτές.

Για να εξασφαλιστεί η ισόρροπη γεωγραφική εκπροσώπηση στα υπερεθνικά αυτά ψηφοδέλτια, τα κράτη μέλη θα χωριστούν σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με το μέγεθος του πληθυσμού τους. Τα συγκεκριμένα υπερεθνικά ψηφοδέλτια θα απαρτίζονται από συνασπισμούς εθνικών πολιτικών κομμάτων, εθνικές ενώσεις ψηφοφόρων ή ευρωπαϊκά πολιτικά κόμματα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This