Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την ενέργεια – Οι «εμπνεύσεις» της Κομισιόν δεν είναι κάτι νέο

Ξεπατικωτούρα έκαναν οι Βρυξέλλες τις προ διμήνου προτάσεις του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας

Must Read

Στις 18 Μαΐου η Κομισιόν αναμένεται να παρουσιάσει ένα προτεινόμενο σχέδιο έκτακτης ανάγκης αναφορικά με την ενεργειακή κρίση. Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Pais στις δράσεις του σχεδίου αυτού περιλαμβάνεται η τηλεργασία, η μείωση των ορίων ταχύτητας και οι περιορισμοί στα ταξίδια.

Το σχέδιο αυτό εξετάζει το ενδεχόμενο του «μπλακ άoυτ» στην εισροή ρωσικών υδρογονανθράκων στην ευρωπαϊκή αγορά (με φόντο το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο), με στόχο τη διασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας για νοικοκυριά, κλάδου ζωτικής σημασίας και σημαντικές δημόσιες υπηρεσίες.

Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης, το οποίο ωστόσο δεν διαφέρει σχεδόν καθόλου με αυτό που είχε προτείνει ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA -International Energy Agency) στις 18 Μαρτίου, περιλαμβάνει συνοπτικά:

  • Τηλεργασία έως 3 ημέρες εβδομαδιαίως. Αυτό το μέτρο θα εξοικονομήσει 500 χιλιάδες βαρέλια πετρελαίου ημερησίως. Σημειώνεται ότι μια μέρα τηλεργασίας ισοδυναμεί με 170 λιγότερα βαρέλια πετρελαίου ημερησίως.
  • Να είναι κοινή η χρήση αυτοκινήτου με άλλους ανθρώπους και ήπια – οικονομική οδήγηση προκειμένου να εξοικονομηθούν 470 χιλιάδες βαρέλια πετρελαίου ημερησίως
  • Μείωση ταχύτητας στους αυτοκινητοδρόμους κατά τουλάχιστον 10 χιλιόμετρα ανά ώρα. Αυτό το μέτρο θα εξοικονομεί 430 χιλιάδες βαρέλια πετρελαίου ημερησίως.
  • Κυριακές χωρίς αυτοκίνητα στις πόλεις. Αυτό το μέτρο θα εξοικονομεί 380 χιλιάδες βαρέλια πετρελαίου ημερησίως.
  • Χρήση δημοσίων μέσων μέσων μεταφοράς, ποδηλάτων και περπάτημα. Αυτό το μέτρο θα εξοικονομεί 330 χιλιάδες βαρέλια πετρελαίου ημερησίως.
  • Ήπια -οικονομική οδήγηση φορτηγών. Αυτό το μέτρο θα εξοικονομήσει  320 χιλιάδες βαρέλια πετρελαίου ημερησίως.
  • Περιορισμός του αριθμού των αεροπορικών ταξιδιών για επαγγελματικούς λόγους. Αυτό το μέτρο θα εξοικονομήσει  260 χιλιάδες βαρέλια πετρελαίου ημερησίως.
  • Εναλλάξ πρόσβαση των ιδιωτικών αυτοκινήτων στις πόλεις,( π.χ μονά-ζυγά). Αυτό το μέτρο εξοικονομήσει  210 χιλιάδες βαρέλια πετρελαίου ημερησίως.
  • Χρήση ηλεκτρικών οχημάτων. Αυτό το μέτρο θα εξοικονομήσει  100 χιλιάδες βαρέλια πετρελαίου ημερησίως
  • Χρήση τρένου αντί αεροπλάνου προκειμένου να εξοικονομηθούν  40 χιλιάδες βαρέλια πετρελαίου ημερησίως

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This