Επιβάτης προσγείωσε αεροσκάφος χωρίς να το έχει ξανακάνει

Σωτήριες αποδείχθηκαν οι οδηγίες του ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας

Must Read

Το θάρρος και η γενναιότητα ενός άνδρα στην Φλόριντα των ΗΠΑ, κάνουν τον γύρο του κόσμου, καθώς κατάφερε να προσγειώσει αεροσκάφος χωρίς να το έχει ξανακάνει ποτέ!

Εχθές σύμφωνα με το CNN, κατά την πτήση ενός Τσέσνα, ο πιλότος δεν ήταν σε θέση να προσγειώσει το μονοκινητήριο αεροσκάφος και τότε ο ένας εκ των δύο επιβατών επικοινώνησε με τον Πύργο Ελέγχου. Ο διάλογος του επιβάτη και του Πύργου Ελέγχου είναι χαρακτηριστικός

Οι σωτήριες οδηγίες από τον ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας

«Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα», λέει ο επιβάτης στον Πύργο Ελέγχου. «Ο πολίτος μου λέει ασυναρτησίες και εγώ δεν έχω ιδέα πως να πιλοτάρω αεροπλάνο».

Ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας, άρχισε να καθοδηγεί τον επιβάτη του αεροπλάνου το οποίο τελικά προσγειώθηκε με ασφάλεια στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Παλμ Μπιτς στην Φλόριντα.

«Προσπαθήστε να διατηρήσετε οριζόντια τα φτερά και δείτε αν μπορείτε να αρχίσετε την κάθοδο. Σπρώξτε μπροστά το πηδάλιο και αρχίστε να κατεβαίνετε σιγά σιγά», ακούγεται να λέει ο ελεγκτής στον πολίτη.

«Προσπαθήστε να ακολουθήσετε την ακτογραμμή είτε προς τον βορρά είτε προς το νότο και εμείς θα σας εντοπίσουμε», λέει ο υπάλληλος προσπαθώντας να καθησυχάσει τον επιβάτη.

«Ω Θεέ μου! Υπέροχη δουλειά»

Ο ελεγκτής ήταν τόσο περήφανος για τον εαυτό του που έδωσε τις σωτήριες οδηγίες, που άρχισε να διηγείται τι έγινε σε κυβερνήτες άλλων αεροσκαφών που προσέγγιζαν το αεροδρόμιο. «Μόλις είδατε δυο επιβάτες να προσγειώνουν αυτό το αεροπλάνο», ακούγεται να λέει σε έναν πιλότο πτήσης της American Airlines που περίμενε να απογειωθεί. «Μου λες ότι οι επιβάτες προσγείωσαν το αεροπλάνο; Ω Θεέ μου! Υπέροχη δουλειά», απαντάει ο πιλότος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This