Ο Κιμ Γιονγκ Ουν πάτησε το κουμπί… του lockdown!

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε επίσημα το πρώτο ξέσπασμα της Covid-19 στη χώρα

Must Read

Η Βόρεια Κορέα επιβεβαίωσε σήμερα το πρώτο ξέσπασμα COVID-19 στη χώρα, χαρακτηρίζοντας την εξέλιξη «εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης» και δίνοντας εντολή για πανεθνικό lockdown, με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν ότι στην Πιονγκγιανγκ εντοπίστηκε παραλλαγή της Όμικρον.

Η πρώτη επίσημη παραδοχή για μολύνσεις COVID αποτυπώνει το πόσο πιθανή είναι μια μεγάλη κρίση στη χώρα που έχει έλλειψη ιατρικών πόρων και έχει αρνηθεί τη διεθνή βοήθεια με εμβολιασμούς ενώ έχει κρατήσει κλειστά στα σύνορά της.

Έως τον Μάρτιο, δεν είχαν καταγραφεί κρούσματα COVID-19, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) ενώ δεν υπάρχει επίσημη καταγραφή Βορειοκορεατών που έχουν εμβολιαστεί.

«Ανέκυψε το σοβαρότερο περιστατικό έκτακτης ανάγκης: έσπασε το μέτωπο έκτακτης ανάγκης για την πρόληψη της επιδημίας που έως τώρα το υπερασπιζόμασταν με σθένος», μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Δείγματα που ελήφθησαν στις 8 Μαΐου από ανθρώπους στην Πιονγκγιάνγκ που εμφάνισαν πυρετό έδειξαν μια υποπαραλλαγή της Όμικρον, γνωστή ως BA.2, σύμφωνα με την ίδια πηγή, χωρίς να διευκρινίζεται ο αριθμός των κρουσμάτων ή η πιθανή πηγή μόλυνσης.

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν συγκάλεσε σήμερα συνεδρίαση του πανίσχυρου Πολιτικού γραφείου του κυβερνώντος Κόμματος Εργαζομένων, δίνοντας εντολή για «αυστηρό lockdown» πανεθνικά και την αξιοποίηση των ιατρικών αποθεμάτων έκτακτης ανάγκης.

Σε εικόνες που μεταδόθηκαν από την κρατική τηλεόραση, ο Κιμ εμφανίστηκε στη συνεδρίαση αυτή φορώντας μάσκα. Σε προηγούμενες τέτοιες συνεδριάσεις, μάσκα φορούσαν όλοι οι παριστάμενοι εκτός από τον ίδιο.

Τα τελευταία στοιχεία του ΠΟΥ έδειξαν ότι 64.207 από τα 25 εκατ. κατοίκων της Βόρειας Κορέας είχαν υποβληθεί σε τεστ COVID-19 και είχαν όλοι βρεθεί αρνητικοί έως τις 31 Μαρτίου.

Η Βόρεια Κορέα έχει αρνηθεί να λάβει προμήθειες εμβολίων από το πρόγραμμα COVAX καθώς και το σκεύασμα της Sinovac Biotech από την Κίνα, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι περισσότεροι πολίτες της ίσως είναι ανεμβολίαστοι.

Στη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου, ο Κιμ δήλωσε ότι τα έκτακτα μέτρα έχουν στόχο να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού και να εξαλείψουν με ταχείς ρυθμούς την πηγή της μετάδοσης. Το Πολιτικό Γραφείο επέκρινε την «έλλειψη επίγνωσης, τη νωθρότητα, την ανευθυνότητα και την ανικανότητα» των αξιωματούχων που έχουν επιφορτιστεί με την αντιμετώπιση της πανδημίας, σύμφωνα με το KCNA.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This