Με αντίποινα απειλεί τη Φινλανδία η Ρωσία!

Η απόφαση για υποβολή αίτησης ένταξης στο NATO… άναψε τα αίματα

Must Read

Για «ριζική αλλαγή στην εξωτερική πολιτική» έκανε λόγο η Ρωσία σχολιάζοντας την απόφαση της Φινλανδίας να υποβάλει αίτηση ένταξης στο NATO, κάτι στο οποίο η Μόσχα θα απαντήσει με όλους τους τρόπους, διεμήνυσε το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.

«Η Ρωσία θα αναγκαστεί να προβεί σε αντίποινα, τόσο στρατιωτικο-τεχνικού όσο και άλλου χαρακτήρα, προκειμένου να σταματήσει τη δημιουργία απειλών για την εθνική της ασφάλεια», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση και προστίθεται: «Το Ελσίνκι πρέπει να έχει επίγνωση της ευθύνης του και των συνεπειών μιας τέτοιας κίνησης».

Σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΕΞ, «ούτε οι διαβεβαιώσεις της Ρωσίας για την απουσία οποιωνδήποτε εχθρικών προθέσεων προς τη Φινλανδία, ούτε η μακρά ιστορία καλής γειτονίας και αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας, έπεισαν το Ελσίνκι για τα πλεονεκτήματα της διατήρησης μιας πολιτικής στρατιωτικής ουδετερότητας».

Ενώ σε αρκετά αιχμηρό ύφος, η Μόσχα αναφέρει: «Ο στόχος του ΝΑΤΟ, του οποίου τα κράτη μέλη έπεισαν σθεναρά τη φινλανδική πλευρά ότι δεν υπήρχε εναλλακτική από την ένταξη στη συμμαχία, είναι ξεκάθαρος – να συνεχίσει να επεκτείνεται προς τα σύνορα της Ρωσίας, να δημιουργήσει μια άλλη πτέρυγα για μια στρατιωτική απειλή για τη χώρα μας. Αλλά γιατί η Φινλανδία να μετατρέψει το έδαφός της σε γραμμή στρατιωτικής σύγκρουσης με τη Ρωσική Ομοσπονδία, ενώ θα χάσει την ανεξαρτησία της στη λήψη των δικών της αποφάσεων, θα το κρίνει η ιστορία».

Οι προειδοποιήσεις δεν λείπουν: «Το Ελσίνκι πρέπει να γνωρίζει την ευθύνη και τις συνέπειες μιας τέτοιας κίνησης. Η ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ θα προκαλέσει σοβαρή ζημιά στις διμερείς σχέσεις Ρωσίας-Φινλανδίας και τη διατήρηση της σταθερότητας και της ασφάλειας στην περιοχή της Βόρειας Ευρώπης».

Χαίρεται ο Ζελένσκι

Από την πλευρά του ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος πολύ θα ήθελε και η χώρα του να μπει στη Συμμαχία, εξήρε την ετοιμότητα της Φινλανδίας να υποβάλει αίτηση για ένταξη στην στρατιωτική συμμαχία του NATO σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε σήμερα με τον Φινλανδό πρόεδρο Σάουλι Νιινίστο, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

«Επίσης συζητήσαμε την ευρωπαϊκή ένταξη της Ουκρανίας. Και  την αμυντική αλληλεπίδραση», έγραψε ο Ουκρανός πρόεδρος σε μήνυμά του στο Twitter.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This