«Στερεύει» η Ευρώπη από φυσικό αέριο: Η Ουκρανία δεν ανοίγει τη στρόφιγγα αν δεν ελέγξει το σύστημα αγωγών στο Λουγκάνσκ!

«Δεν θα ανοίξουμε. Μέχρι τον πλήρη έλεγχο», δήλωσε ο επικεφαλής της GTSOU

Must Read

Ο επικεφαλής της ουκρανικής εταιρείας εκμετάλλευσης GTSOU δήλωσε σήμερα στο Reuters ότι η Ουκρανία δεν πρόκειται να ανοίξει ξανά τη διαδρομή διαμετακόμισης φυσικού αερίου Sokhranovka από τη Ρωσία προς την Ευρώπη, έως ότου το Κίεβο αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο του συστήματος αγωγών της.

Η εταιρεία κήρυξε την Τρίτη «ανωτέρα βία» επικαλούμενη κλοπή φυσικού αερίου από αυτονομιστές που υποστηρίζονται από τη Ρωσία και διέκοψε τις ροές μέσω της Sokhranovka, που αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ένα τρίτο του φυσικού αερίου που στέλνει η Ρωσία μέσω της Ουκρανίας στην Ευρώπη.

Ο αγωγός διασχίζει την περιοχή Λουγκάνσκ της Ουκρανίας, μέρος της οποίας βρίσκεται υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών που υποστηρίζονται από τη Ρωσία, από το 2014.

«Δεν θα ανοίξουμε. Μέχρι τον πλήρη έλεγχο του περιουσιακού μας στοιχείου», δήλωσε ο επικεφαλής Σεργκέι Μακογκόν σε γραπτό του σχόλια.

Είπε ακόμα ότι η ρωσική κρατική εταιρεία παραγωγής φυσικού αερίου Gazprom, δεν γνώριζε ότι οι αυτονομιστές είχαν αρχίσει να κλέβουν φυσικό αέριο από την Ουκρανία. «Δεν νομίζω ότι η Gazprom γνώριζε ότι οι (αυτονομιστές) είχαν αρχίσει να μας κλέβουν αέριο διαμετακόμισης».

Ο Μακογκόν πρόσθεσε πως η Gazprom θα μπορούσε ακόμα να παραδώσει όλους τους όγκους της με προορισμό την Ευρώπη, χρησιμοποιώντας τη διαμετακομιστική διαδρομή Sudzha, η οποία παραμένει ανοιχτή, αλλά δεν επέλεξε κάτι τέτοιο.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This