ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣΝΑΤΟ: Βέτο φαίνεται πως ασκεί η Τουρκία για την ένταξη Φινλανδίας - Σουηδίας

ΝΑΤΟ: Βέτο φαίνεται πως ασκεί η Τουρκία για την ένταξη Φινλανδίας – Σουηδίας

Παρακινδυνευμένη κίνηση της Τουρκίας

Μία ανάσα από την ένταξη στο ΝΑΤΟ βρίσκεται η Φινλανδία και η Σουηδία, με την Ρωσία να απειλεί με χρήση πυρηνικών, ενώ παράλληλα στην Τουρκία υπάρχουν φήμες πως η χώρα πιθανώς θα ασκήσει βέτο για την ένταξη των δύο χωρών.

Σύμφωνα με το ΟΡΕΝ, υπάρχουν φήμες πως η Τουρκία ίσως ασκήσει βέτο στην ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, προκειμένου να ασκήσει πιέσεις και για τα F-16, ωστόσο μέχρι στιγμής, κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.

Όπως αναφέρουν αναλυτές, μια τέτοια κίνηση της Τουρκίας, θα ήταν παρακινδυνευμένη, την ώρα που η γείτονος χώρα επιχειρεί να κάνει στροφή προς τη Δύση.

Υπενθυμίζεται πως πριν από μερικές εβδομάδες η Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών, Βικτόρια Νούλαντ, ανέφερε ευρισκόμενη στην Τουρκία πως θα ήθελε να υπάρξει αρραγές μέτωπο σε ό,τι αφορά το θέμα της ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης