Ευρωπαϊκό πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου;

Έγγραφο της Κομισιόν για «βραχυπρόθεσμες παρεμβάσεις στην αγορά ενέργειας»

Must Read

Η Κομισιόν δεν σκοπεύει να επιμείνει στην εφαρμογή των κανόνων ανταγωνισμού της ΕΕ για να επιτρέψει στις κυβερνήσεις των κρατών μελών να επιβάλουν πλαφόν στις τιμές για τους καταναλωτές σε περίπτωση πλήρους διακοπής της ρωσικής παροχής φυσικού αερίου, όπως αναφέρουν πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας Welt am Sonntag, η οποία επικαλείται έγγραφο της Κομισιόν για «βραχυπρόθεσμες παρεμβάσεις στην αγορά ενέργειας».

Σύμφωνα με το έγγραφο, θα πρέπει να επιτραπεί στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ρυθμίσουν τις τιμές για μια μεταβατική περίοδο προκειμένου να αποτρέψουν μια απότομη αύξησή τους, ακόμη και πριν από μια έντονη έλλειψη, αναφέρει η Welt.

«H χρηματοδότηση αυτής της παρέμβασης απαιτεί σημαντικά ποσά», σημειώνει η γερμανική εφημερίδα επικαλούμενη το έγγραφο.

Τον περασμένο Μάρτιο, η ΕΕ προειδοποίησε ότι η επιδίωξη επιβολής πλαφόν στην χονδρική τιμή του φυσικού αερίου θα προκαλούσε προβλήματα και θα υπονόμευε τις προσπάθειες στροφής προς την πράσινη ενέργεια.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εισάγει το 40% του φυσικού αερίου της από τη Ρωσία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This