Τανάλια θανάτου επιδιώκουν οι Ρώσοι στα ανατολικά

Παρά τις μεγάλες απώλειες της περασμένης εβδομάδας κατά την προσπάθεια διέλευσης του ποταμού στο Ντόνετσκ

Must Read

Οι δύο χάρτες δείχνουν την αργή προέλαση των ρωσικών δυνάμεων την εβδομάδα που μας πέρασε στην ανατολική Ουκρανία.

Προέλαση η οποία ανακόπηκε προσωρινά στον ποταμό Ντόνετσκ, όπου κατά την προσπάθεια διέλευσης του, το ρωσικό πεζικό βομβαρδίστηκε ανελέητα από το ουκρανικό πυροβολικό και είχε μεγάλες απώλειες κυρίως σε άρματα μάχης.

Οι χάρτες με την προέλαση των Ρώσων στην ανατολική Ουκρανία τις τελευταίες επτά ημέρες

Αυτό που μας επιτρέπουν να εκτιμήσουμε αυτοί οι χάρτες είναι ότι η Ρωσία έχει κλείσει σημαντικά τα τείχη γύρω από τις ουκρανικές δυνάμεις στον εσωτερικό θύλακα του Donbass. Ενώ η Ουκρανία έχει χάσει αρκετές περιοχές, ωστόσο έχουν υπερασπιστεί σε μεγάλο βαθμό αυτό το «πηγάδι» και έχουν ένα φυσικό φράγμα με τον ποταμό Donetsk.

Αυτό έχει κάνει τη διάβαση του ποταμού καταστροφική για τη Ρωσία. Ωστόσο, έχουν και άλλες επιλογές. Όπως καταδεικνύουν τα σημερινά – φαινομενικά πενιχρά κέρδη, η Ρωσία άνοιξε ένα μέτωπο πίσω από τις ουκρανικές δυνάμεις στην Ποπάνσκα και προχωρά αργά προς το Βορρά. Πρόκειται για μία περιοχή τεράστιας σημασίας, καθώς είναι ένα ύψωμα το οποίο προσπάθησαν να υπερασπίσουν με όλες τους τις δυνάμεις οι ουκρανοί, χωρίς εντέλει να τα καταφέρουν. Ο Ίι κατάκτηση όμως το συγκεκριμένο υψώματος δίνει την ευκαιρία σε όποιον το κατέχει να ελέγχει τον εναέριο χώρο ολόκληρης της περιοχής.

Κατεστραμμένο ρώσικο άρμα μάχης κατά την προσπάθεια διέλευσης του ποταμού

Η Ρωσία θα επιδιώξει να πιέσει για να κλείσει αυτή τη λαβίδα και να περικυκλώσει ολόκληρη την περιοχή. Εγκλωβίζοντας έτσι δεκάδες χιλιάδες Ουκρανούς στρατιώτες, τους οποίους ήδη έχει αποκόψει από της εφοδιαστικές γραμμές.

Εκεί ακριβώς αναμένεται να επικεντρωθεί η προσπάθεια του ουκρανικού στρατού, αυτός προφανώς ήταν και ο λόγος που ζήτησαν τα Χόβιτζερ προκειμένου να μπορούν να σφυροκοπήσουν τις ρωσικές δυνάμεις κατά την προέλαση εμποδίζοντας τες να κλείσουν τον κύκλο. Όπως ακριβώς έκαναν στο ποτάμι.

Σύμφωνα με έγκυρους στρατιωτικούς αναλυτές, εκεί θα κριθεί και η πορεία του πολέμου.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This