Ηχητικό ντοκουμέντο από τις συγκλονιστικές τελευταίες στιγμές της ρωσικής ναυαρχίδας Moskva

Ενισχύονται οι ισχυρισμοί των Ουκρανών ότι το πλοίο βυθίστηκε από πυραυλικό χτύπημά τους

Must Read

Συγκλονίζει το νέο ηχητικό ντοκουμέντο που ήρθε στο φως από τα τελευταία λεπτά της ρωσικής ναυαρχίδας Moskva, η οποία βυθίστηκε, έχοντας, προηγουμένως, τυλιχθεί στις φλόγες μετά από ισχυρή έκρηξη, που -εικάζεται ότι- προήλθε από ουκρανικά πυρά.

Στο ηχητικό βίντεο που δημοσίευσε η «Daily Mail», και στο οποίο έχουν προστεθεί αγγλικοί υπότιτλοι, μέλος του πληρώματος ακούγεται πανικοβλημένο να λέει πως το ρωσικό πλοίο χτυπήθηκε δύο φορές και να ζητά απεγνωσμένα βοήθεια. Κατόπιν, ακούγεται να λέει στο πλήρωμα ρυμουλκού, το οποίο, προφανώς, είχε προσεγγίσει για να παρέχει βοήθεια, ότι το Moskva «γέρνει στο πλάι» με «δύο τρύπες κάτω από την ίσαλο γραμμή».

«Η επικοινωνία με τη γέφυρα έχει διακοπεί, επικρατεί σιωπή. Πέφτει στο πλάι, γέρνει. Η κλίση είναι 30 μοίρες. Πέφτει στο πλάι» λέει, χαρακτηριστικά, στη συνέχεια, προσθέτοντας πως «δεν υπάρχει τρόπος να κινηθούμε. Θα προσπαθήσουμε να πραγματοποιήσουμε διάσωση του πληρώματος».

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με δηλώσεις του ουκρανικού στρατού, το συγκεκριμένο  ηχητικό απόσπασμα είναι από τη στιγμή που άρχισε να βυθίζεται το περίφημο καταδρομικό των 12.490 τόνων που αποτελούσε τη ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Ουκρανικοί πύραυλοι Neptune έκαναν τη ζημιά;

Τις τελευταίες στιγμές του Moskva, εξάλλου, φέρεται να έχουν καταγράψει και φωτογραφίες που ήρθαν στη δημοσιότητα τον Απρίλιο. Το ρωσικό καταδρομικό φαίνεται ότι βυθίστηκε από δύο ουκρανικούς πυραύλους Neptune, ενώ μια από τις φωτογραφίες αναφέρεται ότι είναι η τελευταία, πριν το πλοίο βυθιστεί στη Μαύρη Θάλασσα. Στα φωτογραφικά ντοκουμέντα γίνεται εμφανής η κλίση που είχε πάρει η τυλιγμένη στις φλόγες ρωσική ναυαρχίδα, κάτι που οδήγησε στη βύθισή της.

Από την πλευρά της, η Μόσχα υποστηρίζει ότι η ναυαρχίδα βυθίστηκε όχι από τους ουκρανικούς πυραύλους, αλλά από εκρήξεις στις αποθήκες πυρομαχικών του πλοίου. Ωστόσο, μέχρι και σήμερα δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα κανένα στοιχείο για το πλήρωμα των 510 ατόμων, παρά μόνο ότι όλοι τους μεταφέρθηκαν από το πλοίο με ασφάλεια. Υπάρχουν όμως αναφορές ότι πολλά μέλη του πληρώματος αγνοούνται ή ότι είναι νεκροί.

Σύμφωνα, πάντως, με την «Daily Mail», το πλοίο έχει κλίση προς την πλευρά του λιμανιού και υπάρχουν μαύρα σημάδια σε σημεία που επιβεβαιώνουν τις ουκρανικές περιγραφές για βύθιση του πλοίου από πυραύλους. Αναλυτές και ειδικοί που επικαλείται το βρετανικό Μέσο, λέγεται ότι εξέτασαν τις εικόνες από το φλεγόμενο Moskva και υποστηρίζουν ότι όντως φαίνονται αυθεντικές.

  • Δείτε το σχετικό γράφημα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This