Ρώσος αξιωματούχος: Να οι ένοχοι των σημερινών προβλημάτων και των μελλοντικών παγκόσμιων κρίσεων

Οι δυτικές κυρώσεις αποσταθεροποίησαν τις παγκόσμιες αγορές ενέργειας και τροφίμων

Must Read

Ο πρόεδρος της ρωσικής Κρατικής Δούμας Βιάτσεσλαβ Βολόντιν δημοσίευσε στο Telegram μια λίστα με τα «μη φιλικά έθνη», που ταξινομούνται με βάση τον αριθμό των αντιρωσικών κυρώσεων που έχουν επιβάλει.

«Είναι αυτοί που πρέπει να κατηγορηθούν για την εκτίναξη των τιμών παγκοσμίως», ανέφερε στην ανάρτησή του.

Επικεφαλής της λίστας είναι οι ΗΠΑ, με 1.983 διακριτές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί κατά της Ρωσίας, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Βολόντιν. Ακολουθούν ο Καναδάς, η Ελβετία, η Βρετανία, η ΕΕ ως ενιαία οντότητα, η Αυστραλία και η Ιαπωνία.

«Με την εισαγωγή παράνομων κυρώσεων κατά της Ρωσίας, αυτά τα κράτη προκάλεσαν άνοδο των τιμών για την ενέργεια και τα τρόφιμα», έγραψε ο Ρώσος αξιωματούχος και πρόσθεσε: «Αυτοί είναι οι κύριοι ένοχοι πίσω από τα τρέχοντα προβλήματα και τις μελλοντικές κρίσεις σε όλο τον κόσμο».

Οι τιμές στην ενέργεια είχαν φτάσει σε υψηλά επίπεδα στην Ευρώπη, πριν από την επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας. Τότε η Μόσχα είχε πει ότι η Ευρώπη θα μπορούσε να μετριάσει την αύξηση, συνάπτοντας μακροπρόθεσμα συμβόλαια προμήθειας με τη Ρωσία που θα είχαν μηχανισμούς για να αποτρέπουν τις απότομες αυξήσεις.

Πρότεινε επίσης τη σύνδεση του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 το συντομότερο δυνατό για να διασφαλιστούν οι εισαγωγές. Οι δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας που είναι τώρα σε ισχύ, περιλαμβάνουν την αναστολή του έργου για το άμεσο μέλλον και μια προσπάθεια αποσύνδεσης της Ευρώπης από τη ρωσική ενέργεια.

Οι εχθροπραξίες στην Ουκρανία έθεσαν επίσης υπό αμφισβήτηση την ικανότητα της χώρας να σπέρνει και να συγκομίζει σιτηρά αυτή την εποχή. Η Ουκρανία είναι σημαντικός εξαγωγέας σιτηρών, ιδιαίτερα σιταριού και μαζί με τη Ρωσία αντιπροσώπευε περισσότερο από το ένα τέταρτο της παγκόσμιας προσφοράς σίτου πέρυσι.

Οι κυρώσεις έχουν επίσης επιδεινώσει τη ρωσική και τη λευκορωσική χημική βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένων των λιπασμάτων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This