Τέλος το ρωσικό φυσικό αέριο από αύριο στη Φινλανδία

Δεν πλήρωσε σε ρούβλια η Gasum

Must Read

Οι προμήθειες φυσικού αερίου στη Φινλανδία θα σταματήσουν από αυτό το Σάββατο, ανακοίνωσε σήμερα η ρωσική εταιρεία Gazprom Export, επιβεβαιώνοντας προηγούμενες αναφορές του φινλανδικού κρατικού ενεργειακού ομίλου Gasum.

«Μέχρι το τέλος της εργάσιμης ημέρας στις 20 Μαΐου (η προθεσμία πληρωμής που ορίζεται από τη σύμβαση), η Gazprom Export δεν έλαβε πληρωμή από την Gasum για προμήθειες φυσικού αερίου τον Απρίλιο», ανέφερε η δήλωση της ρωσικής εταιρείας.

«Σχετικά με αυτό, η Gazprom Export ενημέρωσε την Gasum για την αναστολή της παροχής φυσικού αερίου από τις 21 Μαΐου 2022 και έως ότου γίνει η πληρωμή σύμφωνα με τη διαδικασία που ορίστηκε με [προεδρικό] διάταγμα».

Η Gasum ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι η ρωσική πλευρά την ενημέρωσε για τη διακοπή του φυσικού αερίου εάν δεν πληρώσει για μελλοντικές προμήθειες σε ρούβλια. Η φινλανδική εταιρεία, ωστόσο, πρόσθεσε ότι δεν σκοπεύει να στραφεί σε νέο σύστημα πληρωμών φυσικού αερίου και σκοπεύει να καταθέσει αγωγή σε διαιτησία.

Η Gazprom Export είπε ότι θα υπερασπιστεί τα συμφέροντά της στη διαιτητική διαδικασία με τα διαθέσιμα μέσα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This