Λευκορωσία: Στη φυλακή συνδικαλιστής επειδή πόσταρε την ουκρανική σημαία

«Τρομοκράτης» όποιος αντιτίθεται στις αποφάσεις της κυβέρνησης Λουκασένκο...

Must Read

Πίσω από τα σίδερα θα οδηγηθεί ο Μαξίμ Παζνιάκοφ, ηγέτης μιας ανεξάρτητης συνδικαλιστικής οργάνωσης της Λευκορωσίας, καθώς καταδικάστηκε σε 15νθήμερη φυλάκιση, επειδή «τόλμησε» να υποστηρίξει την Ουκρανία.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Ευρωπαϊκό Ραδιόφωνο για τη Λευκορωσία (Euroradio), με έδρα την Πολωνία, ο Παζνιάκοφ συνελήφθη μετά την εμφάνιση της ουκρανικής σημαίας στην εικόνα προφίλ της σελίδας του στο Facebook, συνοδευόμενη από το σύνθημα «Για την ανεξαρτησία!». Σύμφωνα με το Euroradio, ο συνδικαλιστής συνελήφθη την Τρίτη 17 Μαΐου.

Παράλληλα, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Belta, η επιτροπή έρευνας της Λευκορωσίας ξεκίνησε έρευνα εναντίον δύο στελεχών του αντιπολιτευτικού μέσου Nexta, το οποίο έχει χαρακτηριστεί «τρομοκρατική οργάνωση» από την κυβέρνηση. Η έρευνα έχει στόχο τον Στεπάν Πουτίλο, συνιδρυτή του δικτύου Nexta, καθώς και τον Ίαν Ρούντικ, στέλεχος του καναλιού που μεταδίδεται από το YouTube και το Telegram.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This