Ο Έλον Μασκ διασύρει την Χίλαρι: Απάτη οι ισχυρισμοί της για σχέση του Τραμπ με την Ρωσία

Σε σκόπιμη διασπορά ψευδούς είδησης φαίνεται πως εμπλέκεται η Χίλαρι Κλίντον

Must Read

Σάλος έχει ξεσπάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής με τον Έλον Μασκ και την εμπλοκή του στη διαμάχη Χίλαρι ΚλίντονΝτόναλντ Τραμπ.

Ο Έλον Μασκ, ο οποίος έχει εμπλακεί σε ένα σκάνδαλο που ονομάζεται «Elongate», απάντησε στο ζήτημα «Russiagate» που έγινε πρωτοσέλιδο την Παρασκευή, ως αποτέλεσμα μιας συνεχιζόμενης ομοσπονδιακής δίκης.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της SpaceX, της Tesla και της Starlink το Σαββατοκύριακο χαρακτήρισε ένα tweet της Χίλαρι Κλίντον λίγο πριν τις εκλογές του 2016, ως «φάρσα».

«Οι επιστήμονες υπολογιστών προφανώς ανακάλυψαν έναν μυστικό διακομιστή που συνδέει τον Οργανισμό Τραμπ με μια τράπεζα με έδρα τη Ρωσία», έγραψε η Κλίντον στο tweet της 31ης Οκτωβρίου 2016, το οποίο περιείχε ένα εκτενές σημείωμα από έναν από τους τότε κορυφαίους βοηθούς της, τον Τζέικ Σάλιβαν, ο οποίος τώρα είναι σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Οι ισχυρισμοί Σάλιβαν:

«Αυτός θα μπορούσε να είναι ο πιο άμεσος σύνδεσμος μέχρι σήμερα μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και της Μόσχας. Οι επιστήμονες υπολογιστών προφανώς ανακάλυψαν έναν κρυφό διακομιστή που συνδέει τον Οργανισμό Τραμπ με μια τράπεζα με έδρα τη Ρωσία. Αυτή η μυστική τηλεφωνική γραμμή μπορεί να είναι το κλειδί για να ξεκλειδωθεί το μυστήριο των δεσμών του Τραμπ με τη Ρωσία. Σίγουρα φαίνεται ότι ο Οργανισμός Τραμπ ένιωσε ότι είχε κάτι να κρύψει, δεδομένου ότι προφανώς έλαβε μέτρα για να αποκρύψει τη σύνδεση όταν ανακαλύφθηκε από δημοσιογράφους».

Ο χρήστης του Twitter που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Το βράδυ της Παρασκευής, ένας χρήστης του Twitter ρώτησε τον Μασκ εάν σχεδιάζει να καταπολεμήσει την παραπληροφόρηση: «Έχω αναφέρει αυτό το tweet ως παραπλανητική παραπληροφόρηση προς τις δυνάμεις που βρίσκονται στο @twitter. Θα με ενδιέφερε να μάθω εάν, όταν λάβετε τον έλεγχο της εταιρείας, θα γίνει κάτι σε αυτό σε οποιοδήποτε επίπεδο. Παρακαλώ, απαντήστε το συντομότερο», έγραψε ο χρήστης.

«Έχετε απόλυτο δίκιο. Αυτό το tweet είναι μια φάρσα για την εκστρατεία της Κλίντον για την οποία ο δικηγόρος της εκστρατείας τους υποβάλλεται σε ποινική δίκη», απάντησε ο Μασκ, ο οποίος έχει συνδεθεί με τη δίκη του Μάικλ Σάσμαν, ο οποίος υπηρέτησε ως δικηγόρος για την εκστρατεία Κλίντον το 2016.

Ο ρόλος του Σάσμαν

Η Σάσμαν έχει κατηγορηθεί από τον ειδικό εισαγγελέα John Durham ότι είπε ψέματα στο FBI, λέγοντας στον τότε γενικό σύμβουλο James Baker ότι δεν εργαζόταν για λογαριασμό κανενός πελάτη όταν διαβίβασε τον φερόμενο ως ψεύτικο ισχυρισμό σχετικά με μια σύνδεση μεταξύ της Alfa Bank που είναι ευθυγραμμισμένη με το Κρεμλίνο και την εταιρεία του Τραμπ. 

Η Χίλαρι Κλίντον φέρεται πως συμφώνησε στην διασπορά ψευδούς είδησης.

Κατά τη διάρκεια της δίκης την περασμένη εβδομάδα, ο διευθυντής της εκστρατείας της Κλίντον κατέθεσε ότι η Χίλαρι εξουσιοδότησε προσωπικά την εκστρατεία της, να μοιράζεται δεδομένα από υπολογιστή που υποτίθεται ότι συνέδεαν τον Τραμπ με μια ρωσική τράπεζα.

Ο Ρόμπι Μουκ, διευθυντής της εκστρατείας της το 2016, ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης για τον Σάσμαν, είπε ότι μίλησε με την Κλίντον για την υποτιθέμενη σύνδεση και ανέφερε ότι η συζήτηση είχε ως εξής: «Γεια, το έχουμε αυτό και θέλουμε να το μοιραστούμε με έναν δημοσιογράφο».

«Συμφώνησε», είπε ο Μουκ, υποδεικνύοντας ότι η ίδια η Κλίντον υπέγραψε προσωπικά τη διάδοση της ψευδούς είδησης.

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αντέδρασε το Σάββατο στη μαρτυρία του Μουκ. Ο Τραμπ είπε σε συνέντευξή του στο Fox News Digital ότι ολόκληρη η έρευνα για τη Ρωσία είναι «ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά σκάνδαλα στην ιστορία» και ότι πιθανότατα «δεν θα ξαναβρεί ποτέ» τη «φήμη του».

«Για τρία χρόνια, έπρεπε να την πολεμήσω και να πολεμήσω αυτούς τους απατεώνες και δεν θα ανακτήσεις ποτέ τη φήμη σου. Πού μπορώ να ανακτήσω τη φήμη μου;» επανέλαβε ο Τραμπ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This