Ρωσία: «Ξήλωσαν» 115 στρατιωτικούς της Εθνικής Φρουράς, επειδή αρνήθηκαν να πολεμήσουν στην Ουκρανία

Το στρατοδικείο απέρριψε την έφεσή του;

Must Read

Την καθαίρεση 115 Ρώσων στρατιωτικών επιβεβαίωσε ρωσικό στρατοδικείο στη Δημοκρατία της Καμπαρντίνο – Μπαλκάρια, στον Βόρειο Καύκασο, οι οποίοι τιμωρήθηκαν για την άρνησή τους να συμμετάσχουν στην πολεμική επιχείρηση στην Ουκρανία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που δημοσιεύθηκε χθες Τετάρτη, το στρατοδικείο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «αρνήθηκαν αυθαίρετα να εκτελέσουν μια επίσημη αποστολή» και απέρριψε την έφεσή τους. Αυτή η υπόθεση φαίνεται να είναι και η πρώτη επισήμως επιβεβαιωμένη περίπτωση Ρώσων στρατιωτικών που αρνήθηκαν να γίνουν μέρος της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, η οποία ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου.

Το στρατοδικείο ανέφερε ότι εξέτασε «απαραίτητα έγγραφα» και ανέκρινε αξιωματικούς της Εθνικής Φρουράς, μιας δύναμης εσωτερικής ασφάλειας που συμμετέχει επίσης σε επιχειρήσεις στην Ουκρανία, αλλά είναι χωριστή από τον ρωσικό στρατό. Η ακροαματική διαδικασία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, για να αποφευχθεί η αποκάλυψη «στρατιωτικών μυστικών», πρόσθεσε το δικαστήριο, το οποίο δεν διευκρινίζει που στάθμευαν αυτοί οι στρατιώτες στη Ρωσία.

Η υπηρεσία Τύπου του στρατοδικείου, που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ανέφερε σήμερα ότι τα εν λόγω άτομα ήταν μέλη της Εθνικής Φρουράς που αρνήθηκαν να εκτελέσουν μια αποστολή που συνδέεται με την «ειδική επιχείρηση» της Μόσχας στην Ουκρανία, όπως αποκαλεί η Ρωσία την εισβολή στη γείτονά της.

*φωτο αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This