Εκπρόσωπος Κομισιόν: «Απαράδεκτη» η κατάσχεση των δύο ελληνικών πλοίων από το Ιράν

Επικοινωνία Βασίλη Δημητριάδη με τη σύζυγο του Κύπριου ναυτικού

Must Read

Για «απαράδεκτη κατάσχεση» των δύο ελληνικών πλοίων από το Ιράν κάνει λόγο ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, αρμόδιος για θέματα εξωτερικών υποθέσεων Πίτερ Στάνο. Σημειώνει δε ότι η ΕΕ εξέφρασε την «έντονη ανησυχία» της στις ιρανικές αρχές.

«Παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία την απαράδεκτη κατάσχεση δύο ελληνικών πλοίων από το Ιράν στον Περσικό Κόλπο» αναφέρει ο κ. Στάνο.

«Θέσαμε αμέσως το ζήτημα της κατάσχεσης και εκφράσαμε την έντονη ανησυχία μας στις ιρανικές αρχές για αυτές τις πράξεις και ζητάμε ταχεία διευκρίνιση, επίλυση και αποκλιμάκωση», προσθέτει.

Επίσης, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ότι «η ελευθερία της ναυσιπλοΐας και η ελεύθερη ροή του εμπορίου είναι βασικές αρχές που πρεσβεύει η ΕΕ».




Επικοινωνία Βασίλη Δημητριάδη με σύζυγο του Κύπριου ναυτικού

Στο μεταξύ, επικοινωνία με την σύζυγο του Κύπριου ναυτικού που τελεί υπό ομηρία στο Ιράν είχε ο υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου Βασίλης Δημητριάδης.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Δημητριάδης αναφέρει ότι ο ναυτικός φαίνεται να είναι καλά στην υγεία του.

«Επικοινώνησα σήμερα με τη σύζυγο του Κύπριου Ναυτικού που τελεί υπό ομηρία ως μέλος του πληρώματος των δύο ελληνικής σημαίας πετρελαιοφόρων πλοίων. Υπάρχει επικοινωνία της οικογένειας μαζί του και φαίνεται να είναι καλά στην υγεία του. Τα διαβήματα από το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών είναι έντονα και συνεχή», έγραψε ο υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Διαβάστε επίσης:

Κλάδος ελαίας από τους Ιρανούς: «Οι δεσμοί με την Ελλάδα δεν πρέπει να διαταράσσονται με εντολή τρίτων»

Οργανισμός Λιμένων Ιράν: «Δεν συνελήφθησαν τα πληρώματα των ελληνικών τάνκερ»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This