Το ανησυχητικό μήνυμα Λαβρόφ για την συνέχιση του πολέμου στην Ουκρανία

Δεν πρόκειται να υπάρξει σύντομη αποκλιμάκωση

Must Read

«Το μέλλον των ουκρανικών εδαφών, όπου η Ρωσία διεξάγει ειδική στρατιωτική επιχείρηση, θα πρέπει να αποφασιστεί από τους πολίτες τους», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξή του στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι TF1, εχθές ημέρα Κυριακή.

«Όσο για άλλες περιοχές, όπου ζουν άνθρωποι που δεν θέλουν να κόψουν τους δεσμούς με τη Ρωσία, εναπόκειται στους πολίτες αυτών των περιοχών να αποφασίσουν. Δεν νομίζω ότι θα χαρούν να τους ηγηθούν ξανά οι νεοναζί του καθεστώτος, το οποίο έχει αποκαλύψει τον πλήρως ρωσοφοβικό χαρακτήρα του. Εναπόκειται στους ίδιους τους ανθρώπους να αποφασίσουν», συμπλήρωσε ο Λαβρόφ.

Οι δηλώσεις αυτές του Ρώσου υπουργού εξωτερικών, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αισιοδοξίας για σύντομη λήξη του πολέμου στην Ουκρανία. Αντίθετα, αφήνουν ορθάνοιχτο το παράθυρο για συνέχιση της ρωσικής εισβολή εις το διηνεκές.

Ο Λαβρόφ τόνισε μεν ότι απόλυτη προτεραιότητα είναι η απελευθέρωση των «Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ,» οι οποίες έχουν αναγνωριστεί από τη Ρωσία ως ανεξάρτητα κράτη.

Το ζουμί όμως ήταν αυτό που συμπλήρωσε αμέσως μετά: «Σε άλλα ουκρανικά εδάφη όπου διεξάγεται η στρατιωτική επιχείρηση, οι πολίτες αυτών των περιοχών θα πρέπει να αποφασίσουν για το μέλλον τους. Θα πρέπει να αποφασίσουν σε ποιο περιβάλλον θα πρέπει να ζήσουν: αυτό που δημιούργησε ο Πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι με την απαγόρευση της ρωσικής εκπαίδευσης, του ρωσικού πολιτισμού και τη χρήση της ρωσικής γλώσσας στην καθημερινή ζωή ή σε ένα περιβάλλον, όπου θα μπορούν να εκπαιδεύουν τα παιδιά τους όπως θέλουν αυτοί και όχι ο Ζελένσκι και η ομάδα του»;

Η δική μας ανάλυση λοιπόν είναι ότι η Ρωσία θα παραμείνει στην Ουκρανία, όσο χρειαστεί για να εγγυηθεί όχι μόνο την πτώση του καθεστώτος Ζελένσκι, αλλά και την επικράτηση ενός άλλου κυβερνητικού σχήματος, το οποίο θα θεωρηθεί «φιλορωσικό».

Αυτό θα επιτευχθεί με την προώθηση των ρωσικών δυνάμεων βήμα προς βήμα, προκειμένου να επιτευχθεί όχι μόνον η ανατροπή Ζελένσκι και η εγκαθίδρυση ενός «ουδέτερου» σχήματος, αλλά και η εγγύηση ότι δεν θα επαναληφθούν τα γεγονότα του 2014. Με απλά λόγια, η Ρωσία θα παραμείνει στρατιωτικά στην Ουκρανία μέχρι να εξαλειφθεί και ο τελευταίος πυρήνας που θα θεωρείται απειλή για τα ρωσικά συμφέροντα. Αυτό θα διαρκέσει λοιπόν για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This