Για φθηνά εργατικά χέρια θέλει τους Ουκρανούς η Κομισιόν!

Να γιατί τους άνοιξαν τις αγκάλες...

Must Read

Τα σχέδια που κρύβονταν πίσω από την αγάπη που περιβάλανε οι ευρωπαϊκοί θεσμοί τους Ουκρανούς πρόσφυγες, ουσιαστικά αποκάλυψε ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, με όσα είπε στην Washington Post.

Χαρακτήρισε αρχικά «γενναιόδωρη προσφορά, μακριά από την κλασική προστασία ασύλου» αναφερόμενος στην οδηγία της Κομισιόν για προσωρινή προστασία όσων φεύγουν από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο κ. Σχοινάς εκτίμησε ότι «ανεξάρτητα από την εξέλιξη του πολέμου, τουλάχιστον 2,5-3 εκατομμύρια άνθρωποι θα μείνουν» στην Ευρώπη. Και συνεχίζοντας τόνισε ότι πολλοί από τους Ουκρανούς πρόσφυγες «είναι με υψηλή μόρφωση και με ειδίκευση» και ότι «μπορούν αμέσως να απορροφηθούν από τα συστήματά μας», όταν η ήπειρος στο σύνολό της βρίσκεται αντιμέτωπη με δημογραφική καμπή και σημαντική έλλειψη ειδίκευσης σε κρίσιμους τομείς! Βεβαίως το ποιοι είναι αυτοί οι κρίσιμοι τομείς, δεν το ανέφερε ο Αντιπρόεδρος. Διότι δεν υπάρχει έλλειψη για άτομα με υψηλή μόρφωση, αλλά για εργάτες και κυρίως για εργάτες γης!

Όσον αφορά τις αντιδράσεις για διαφορετική μεταχείριση των Ουκρανών σε σχέση με άλλους μετανάστες και πρόσφυγες που έφτασαν στην Ευρώπη, ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν απαντά ότι σε αυτούς που «υπαινίσσονται ότι το χρώμα του δέρματος είναι παράγοντας της ευρωπαϊκής πολιτικής μετανάστευσης, θα είμαι ξεκάθαρος. Αυτό δεν ισχύει. Παρέχουμε προστασία στους ανθρώπους που φεύγουν από τον πόλεμο. Αυτό δεν μεταφράζεται με αυτόματο δικαίωμα εισόδου για όποιον έρχεται στην ΕΕ».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This