Αναλένα Μπέρμποκ: Η Γερμανίδα ΥΠΕΞ αντί να στηρίξει την Ελλάδα «αποθεώνει» την Τουρκία!

Μιλάει για δυο καρδιές: Μία γερμανική και μία τουρκική!

Must Read

Εάν περιμένατε στήριξη από την Γερμανία, την χώρα που μας έχει πολεμήσει λυσσαλέα και έχει προκαλέσει παρέα με την Τουρκία ανείπωτες σφαγές στους ελληνικούς πληθυσμούς, από τον Πόντο και την Ιωνία μέχρι την καρδιά της Ελλάδας, πέσατε έξω.

Η υπουργός εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ ενόψει των ταξιδιών της σε Τουρκία και Ελλάδα, έκανε μία δήλωση υπέρ της Τουρκίας, που θα την ζήλευε ακόμα και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Δήλωσε συγκεκριμένα αναφερόμενη στην Τουρκία που απειλεί ευθέως την Ελλάδα με εισβολή:

«Το ταξίδι μου στην Τουρκία με οδηγεί σε έναν απαραίτητο εταίρο και σε μια χώρα που είναι συνδεδεμένη με τη δική μας όσο καμία άλλη. Μια γερμανική και μια τουρκική καρδιά χτυπούν σε εκατομμύρια ανθρώπους στη Γερμανία. Πέρασαν οι μέρες που αυτό θεωρούνταν πρόβλημα. Για μένα, αυτός ο διπλός καρδιακός παλμός σημαίνει διπλή δύναμη. Όπως σε κάθε στενή σχέση, θα μιλήσω λοιπόν ειλικρινά με τους Τούρκους φίλους μας: για τη σημασία του ΝΑΤΟ και την ενίσχυσή του μέσω της αποδοχής της Φινλανδίας και της Σουηδίας, για τρόπους διεξόδου από τον συστηματικό πόλεμο σιτηρών του Πούτιν και τη μεσολάβηση της Τουρκίας που δίνει ελπίδα σε απελπισμένους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Και φυσικά στην Τουρκία θα αναφερθώ και στα θέματα στα οποία υπάρχουν μεγάλες, μερικές φορές θεμελιώδεις, διαφορές: Ελευθερία έκφρασης, ανθρώπινα δικαιώματα, εφαρμογή των υποχρεώσεων ως μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης. Βλέπουμε πώς οι δρόμοι μας απομακρύνονται όλο και περισσότερο εδώ, πρέπει να βεβαιωθούμε ότι θα προσεγγίσουν ξανά»

Κουβέντα η Γερμανίδα υπουργός εξωτερικών για τις απειλές της Τουρκίας εναντίον ενός κράτους – μέλους τόσο της ΕΕ όσο και του ΝΑΤΟ. Μάλλον η κυρία Μπέρμποκ δεν αναγνωρίζει τα σύνορα της Ελλάδας ως σύνορα της Ευρώπης, τα οποία απειλούνται από την Τουρκία…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This