«Φούσκα» η υπόθεση σύλληψης του Έλληνα πολίτη που δήθεν κατασκόπευε στην Τουρκία

Δεν έχει καμία σχέση με καμία Υπηρεσία και σε κανένα επίπεδο - «Πανηγύρι» από τα τουρκικά ΜΜΕ

Must Read

Μια όχι και τόσο καληστημένη υπόθεση έστησαν οι Τούρκοι, προβάλλοντας τη σύλληψη από τη MIT (τουρκικές μυστικές υπηρεσίες) ενός Έλληνα πολίτη ο οποίος τάχα κατασκόπευε στην Τουρκία για λογαριασμό της ΕΥΠ (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών).

Σύμφωνα πάντως με αποκλειστικές πληροφορίες του newsbreak.gr ο συγκεκριμένος που συνελήφθη ουδεμία σχέση έχει με την ΕΥΠ, ή κάποια άλλη Υπηρεσία και σε κανένα επίπεδο.




Συνεπώς πρόκειται ξεκάθαρα για μια υπόθεση-φούσκα, μια προσπάθεια προβοκάτσιας από την πλευρά της Τουρκίας με στόχο να πλήξει το κύρος της Ελλάδας και να προσθέσει ένα ακόμη «απόσπασμα» στην μονταζιέρα της Άγκυρας.

Προσπάθεια που υποστηρίζουν εν χορώ και τα τουρκικά ΜΜΕ, προβάλλοντας την «είδηση» ως στόρι πρώτης γραμμής.

Το υποτιθέμενο χρονικό

Ο άνδρας που συνελήφθη είναι ο Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, ελληνικής υπηκοότητας με καταγωγή από τη Συρία, ο οποίος δηλώνει έμπορος χαλιών. Προ ημερών το Υπουργείο Εξωτερικών φέρεται να είχε δηλώσει την εξαφάνισή του στην ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα, με πηγές του ΥΠΕΞ να λένε, σύμφωνα με το Open:

«Έκτοτε η ελληνική πρεσβεία είχε επανειλημμένα και μετ’ επιτάσεως θέσει το ζήτημα στις τουρκικές αρχές, οι οποίες όμως ουδέποτε έδωσαν κάποια απάντηση».







Ο Αμπάρα φέρεται να είχε πάει μαζί με έναν Έλληνα συνεργάτη του σε επαρχία της Τουρκίας να αγοράσει χαλιά κι εκεί τους επιτέθηκε ομάδα ενόπλων (με πολιτικά), συλλαμβάνοντάς τους.

Σύμφωνα με τα φερέφωνα της Άγκυρας, τα τουρκικά ΜΜΕ δηλαδή, ο Αμπάρα ήταν κατάσκοπος που έβαλε η ΕΥΠ να κάνει τον επιχειρηματία και να συγκεντρώνει πληροφορίες για τον τουρκικό στρατό, ενώ ερευνούσε επίσης (για λογαριασμό της Ελλάδας) τους Σύρους και τους γκιουλενιστές, μέλη του PYD (Κούρδοι της Συρίας) που θα εγκαθίσταντο στη χώρα μας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This