Ρωσία: Συνελήφθη καρκινοπαθής επιστήμονας, κατηγορούμενος για συνεργασία με τις κινέζικες μυστικές υπηρεσίες!

Η οικογένειά του δηλώνει πως ο συλληφθείς είναι βαριά άρρωστος

Must Read

Ύποπτος για εσχάτη προδοσία θεωρείται Ρώσος επιστήμονας, ο οποίος συνελήφθη στη Σιβηρία από τις ρωσικές αρχές, κατηγορούμενος για συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες της Κίνας.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο την Διεύθυνση Δικαιοσύνης του Νοβοσιμπίρσκ και την οικογένειά του συλληφθέντα, ο Ντμίτρι Κόλκερ, διδάκτορας φυσικής και μαθηματικών στο κρατικό Πανεπιστήμιο του Νοβοσιμπίρσκ, και, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του, επικεφαλής του εργαστηρίου κβαντικών οπτικών τεχνολογιών, συνελήφθη χθες Πέμπτη.

Ο Κόλκερ βρισκόταν στο νοσοκομείο, όπου διακομίσθηκε λόγω επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας του, καθώς έχει διαγνωσθεί με καρκίνο στο πάγκρεας στο τέταρτο στάδιο, όπως δήλωσε η κόρη του. Βρίσκεται σε αγωγή συντήρησης, επειδή «οι δυνατότητες χημειοθεραπείας έχουν εξαντληθεί», με τους οικείους του να υποστηρίζουν πως ο ίδιος δεν είναι καν σε θέση να φάει μόνος του.

Είχε δώσει διάλεξη σε διεθνές συνέδριο στην Κίνα

Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του Κόλκερ, έχοντας προηγουμένως πραγματοποιήσει έρευνα στο διαμέρισμά του, με τους άνδρες της ασφαλείας να τον συλλαμβάνουν και να τον μεταφέρουν, κατόπιν, στη Μόσχα αεροπορικώς. Το πρακτορείο TASS αναφέρει πως στο παρελθόν ο επιστήμονας είχε δώσει διάλεξη σε διεθνές συνέδριο στην Κίνα και πλέον, σύμφωνα με τον γιο του, Μαξίμ Κόλκερ, κατηγορείται ότι παρέδωσε στην Κίνα στοιχεία που συνιστούν κρατικά μυστικά.

Σημειώνεται πως δεν πρόκειται για τον πρώτο Ρώσο επιστήμονα που έχει συλληφθεί και κατηγορηθεί για προδοσία τα τελευταία χρόνια στη Ρωσία, με τους επικριτές του Κρεμλίνου να αναφέρουν ότι οι εν λόγω συλλήψεις συχνά στηρίζονται σε αβάσιμους έως και παρανοϊκούς ισχυρισμούς. Η εσχάτη προδοσία, πάντως, τιμωρείται με φυλάκιση έως και 20 ετών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This