Ουκρανία: Έπεσε το Λουγκάνσκ – Οι Ρώσοι κατέλαβαν το τελευταίο οχυρό της περιοχής

Δεν άντεξε στην πολύμηνη πολιορκία το Λουγκάνσκ

Must Read

Έπεσε και το τελευταίο οχυρό στο Λουγκάνσκ καθώς η πόλη Λισιτσάνσκ, στα ανατολικά της Ουκρανίας, πέρασε στα χέρια των Ρώσων.

Μετά από 4 μήνες πολιορκίας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Ρωσίας, TASS, επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας, οι στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας, μαζί με αυτές των αποσχιστών, περικύκλωσαν το Λισιτσάνσκ και το κατέλαβαν.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, ενημέρωσε τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι ολόκληρη η περιοχή του Λουχάνσκ «απελευθερώθηκε» από τις ρωσικές δυνάμεις αλλά και τις δυνάμεις των αποσχιστών, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα.

Στα social media κυκλοφορούν, επίσης, εικόνες και βίντεο που φέρονται να είναι από τη στιγμή που τα ρωσικά στρατεύματα πανηγυρίζουν για την κατάκτηση του Λισιτσάνσκ.

 

Τηλεφωνήματα που έγιναν προς το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο, αλλά και το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας, παρέμειναν αναπάντητα. Το υπουργείο, δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε ένα αίτημα σχολιασμού, η αποστολή του οποίου έγινε με ηλεκτρονικό μήνυμα.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας πρόσθεσε, επίσης, ότι έπληξε στρατιωτικές υποδομές στο Χάρκοβο που βρίσκεται στα ανατολικά της Ουκρανίας, όπως επίσης και μία βάση που χρησιμοποιούσαν ξένοι μαχητές στα περίχωρα του Μικολάγιεφ που βρίσκεται στα νότια της χώρας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This