Ιταλία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι τέλος το χρόνου 5 περιφέρειες, λόγω λειψυδρίας

Στα πλάνα της κυβέρνησης και η άμεση αντιμετώπιση της παρατεταμένης ξηρασίας που πλήττει την κοιλάδα του Πάδου...

Must Read

Οι αρμόδιες Αρχές είχαν προειδοποιήσει για το συγκεκριμένο ενδεχόμενο, με την ιταλική κυβέρνηση να ανακοινώνει σήμερα Δευτέρα 4/7 πως κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε πέντε περιφέρειες του βορρά, λόγω της λειψυδρίας.

Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις περιφέρειες Εμίλια-Ρομάνια, Φριούλι-Βενέτσια Τζούλια, Λομβαρδία, Πιεμόντε και Βενετία, με την κυβέρνηση Ντράγκι να επισημαίνει πως αυτή θα ισχύει έως και την 31η Δεκεμβρίου 2022. Παράλληλα, ανακοίνωσε την αποδέσμευση ποσού 36,5 εκατομμυρίων ευρώ, για να αντιμετωπιστεί η ξηρασία που πλήττει την κοιλάδα του Πάδου εδώ και εβδομάδες.

Ήδη από τις προηγούμενες ημέρες, εξαιτίας του φαινομένου της λειψυδρίας που αντιμετωπίζει η Ιταλία, ο δήμαρχος του Μιλάνου Μπέπε Σάλα αποφάσισε τον περιορισμό της χρήσης του νερού στην ιταλική συμπρωτεύουσα. Βάσει της σχετικής απόφασης, σταμάτησαν η παροχή νερού στα σιντριβάνια, το πότισμα πάρκων, αλλά και η χρήση του νερού από τους πολίτες για «ιδιωτικό» πλύσιμο των αυτοκινήτων τους.

Παράλληλα, ο Σάλα απηύθυνε «δυναμική σύσταση» προς τους κατοίκους να περιορίσουν στο ελάχιστο το πότισμα των φυτών στα μπαλκόνια και τις ταράτσες τους και να μην κατεβάσουν κάτω από τους 26 βαθμούς Κελσίου τη θερμοκρασία των κλιματιστικών τους σε σπίτια και γραφεία. Ευτυχώς, ο δήμαρχος φιλοτιμήθηκε να αφήσει ανοιχτές τις εκατοντάδες υπαίθριες βρύσες, ώστε να μπορούν να ξεδιψάσουν οι περαστικοί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This