Τύμπανα παγκοσμίου πολέμου: Κίνα, Ρωσία και Ιράν οργανώνουν στρατιωτική άσκηση στο υπογάστριο των ΗΠΑ

Ούτε στον «ψυχρό πόλεμο» δεν είχε γίνει κάτι ανάλογο

Must Read

Για πρώτη φορά στην ιστορία συμβαίνουν τέτοιας κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις και μάλιστα στο υπογάστριο των ΗΠΑ, κίνηση που ούτε στον ψυχρό πόλεμο δεν είχε γίνει. Η ανησυχία στην Αμερική είναι μεγάλη, με τα «γεράκια» να θέλουν προληπτικό χτύπημα στη Βενεζουέλα.

Το Ιράν, η Ρωσία και η Κίνα ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν μια σειρά από μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις στη Λατινική Αμερική. Μαζί με άλλες 10 χώρες θα μεταφέρουν τις ένοπλες δυνάμεις τους στο δυτικό ημισφαίριο για στρατιωτικές ασκήσεις, οι οποίες πρόκειται να ξεκινήσουν στα μέσα Αυγούστου.

Οι επικείμενες στρατιωτικές ασκήσεις αποτελούν σαφή ένδειξη ότι οι χώρες της Λατινικής Αμερικής εργάζονται για τη βελτίωση των σχέσεων με τη Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν. Άλλωστε ο Μαδούρο ολοκλήρωσε πρόσφατα διπλωματική περιοδεία στη Μέση Ανατολή, κατά τη διάρκεια της οποίας υπέγραψε 20ετή στρατηγική συμφωνία με το Ιράν. Σύμφωνα με την οποία ιρανικό πετρελαιοφόρο να ελλιμενιστεί στη Βενεζουέλα και να ξεφορτώσει πετρέλαιο από την Τεχεράνη.

Καθώς το Ιράν και η Βενεζουέλα επεκτείνουν τους στρατιωτικούς και οικονομικούς δεσμούς τους, ο πρόεδρος της Νικαράγουας Ντανιέλ Ορτέγκα ανανέωσε στρατιωτικό σύμφωνο με τη Ρωσία, επιτρέποντας σε ρωσικά στρατεύματα, αεροπλάνα και πλοία να περιπολούν τα σύνορα της χώρας της Κεντρικής Αμερικής και να διεξάγουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις. Η στρατιωτική συμφωνία υπογράφηκε στο πλαίσιο της σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, υποδεικνύοντας ότι η παρουσία στη Λατινική Αμερική παραμένει προτεραιότητα για τη Μόσχα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This