Κύπρος: Ξανά υποχρεωτική η μάσκα σε εσωτερικούς χώρους από σήμερα!

Μαζί επιστρέφουν και τα πρόστιμα μη συμμόρφωσης...

Must Read

Επιστρέφουν από σήμερα, Παρασκευή 8 Ιουλίου, οι μάσκες προστασίας από τη νόσο Covid-19 σε όλους τους εσωτερικούς και κλειστούς χώρους στην Κύπρο, με τη χρήση τους να καθίσταται εκ νέου υποχρεωτική για άτομα ηλικίας άνω των 12 ετών, κάτι που σημαίνει πως επιστρέφουν και τα αντίστοιχα πρόστιμα.

Όπως σημείωσε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας, η συγκεκριμένη πρόταση τέθηκε προχθές Τετάρτη στο Υπουργικό Συμβούλιο, λόγω της αύξησης στους επιδημιολογικούς δείκτες αλλά και στις νοσηλείες ασθενών με κορωνοϊό, στοιχεία που θορύβησαν, όπως επεσήμανε, όλους τους αρμόδιους φορείς. Τόνισε δε πως για την ώρα δεν γίνονται σκέψεις για άλλα μέτρα.

Ο υπουργός, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, είπε ότι είναι αισιόδοξος, εκφράζοντας την άποψη ότι και αυτή τη φορά ο κόσμος θα τηρήσει τα μέτρα, γιατί «τηρώντας τα μέτρα πρώτα προστατεύουμε τον εαυτό μας και δεύτερο τα αγαπημένα μας πρόσωπα και αν θέλουμε να το κάνουμε αυτό, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να φοράμε τις μάσκες μας». Επίσης, είπε ότι η πρόταση αυτή τέθηκε ενώπιον του συμβουλίου, καθώς οι αρμόδιοι φορείς συνειδητοποίησαν ότι «δυστυχώς αρκετοί συνάνθρωποί μας κυκλοφορούσαν τις τελευταίες μέρες σε εσωτερικούς χώρους, χωρίς τη χρήση μάσκας, ενώ είχαν συμπτώματα».

«Δεν στερούμε οποιαδήποτε ελευθερία από τον κόσμο»

«Άρα υπήρξε μεγάλη αναμετάδοση του ιού τις τελευταίες μέρες και άρα προσπαθούμε να σταματήσουμε αυτή την αναμετάδοση και την ίδια στιγμή δεν στερούμε οποιαδήποτε ελευθερία από τον κόσμο», ανέφερε. Ο Υπουργός σημείωσε ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι ελεγχόμενη, ότι λήφθηκαν όλα τα αναγκαία μέτρα και «αν πρέπει να πάρουμε επιπρόσθετα μέτρα θα τα λάβουμε».

Όπως είπε ο κ. Χατζηπαντέλας, οι νοσηλευόμενοι ασθενείς στα κρατικά νοσηλευτήρια φθάνουν αυτή τη στιγμή γύρω στους 92, ενώ ανέφερε ότι έγινε προσπάθεια τις τελευταίες μέρες από το υπουργείο ώστε κάποιες νοσηλείες ελαφράς μορφής να παρέχονται σε κάποια ιδιωτικά νοσηλευτήρια. «Ήδη το Υπουργείο Υγείας έχει έρθει σε συμφωνία με δύο ιδιωτικά νοσηλευτήρια για να έχουμε νοσηλείες ατόμων με κορωνοϊό, άρα είναι χαμηλός ο αριθμός αλλά δεν εφησυχαζόμαστε, κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε ώστε να μην υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα με τα κρατικά νοσηλευτήρια», είπε σχετικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This