ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣΣτις 13 Ιουλίου παραιτείται ο Πρόεδρος της Σρι Λάνκα - Πυρπόλησαν και την πρωθυπουργική κατοικία

Στις 13 Ιουλίου παραιτείται ο Πρόεδρος της Σρι Λάνκα – Πυρπόλησαν και την πρωθυπουργική κατοικία

Ο αγανακτισμένος κόσμος που διαμαρτύρεται για την οικονομική εξαθλίωση τους πήρε παραμάζωμα

Ο πρόεδρος της Σρι Λάνκα Γκοταμπάγια Ρατζαπάξα θα παραιτηθεί την επόμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, ο Μαχίντα Αμπιγουαρντάνα.

Ο Ρατζαπάξα φυγαδεύτηκε νωρίτερα σήμερα από την επίσημη κατοικία του στο Κολόμπο λίγα λεπτά προτού εισβάλουν σε αυτή χιλιάδες διαδηλωτές, σε μια από τις μεγαλύτερες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τους τελευταίους μήνες στη χώρα.

«Για να εξασφαλίσει μια ειρηνική μετάβαση, ο πρόεδρος δήλωσε ότι επρόκειτο να παραιτηθεί στις 13 Ιουλίου», τόνισε ο Αμπιγουαρντάνα στην τηλεόραση.

Η Σρι Λάνκα πλήττεται από τη χειρότερη οικονομική κρίση στην ιστορία της. Είναι αντιμέτωπη με τεράστια έλλειψη συναλλάγματος, που δεν της επιτρέπει να εισάγει επαρκείς ποσότητες τροφίμων, καυσίμων, φαρμάκων και άλλων απαραίτητων προϊόντων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στις φλόγες η πρωθυπουργική κατοικία

Πλήθος διαδηλωτών εισέβαλε και στην κατοικία του πρωθυπουργού της Σρι Λάνκα στο Κολόμπο, βάζοντας φωτιά, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία και το περιβάλλον του πρωθυπουργού.

«Διαδηλωτές εισέβαλαν στην ιδιωτική κατοικία του πρωθυπουργού Λάνκα Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε και την πυρπόλησαν», ανέφερε το γραφείο του πρωθυπουργού.

https://twitter.com/kr1t1kp3d45_pro/status/1545824915651043328

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης