ΠΟΥ: Ο κορωνοϊός παραμένει «υγειονομική έκτακτη ανάγκη» σε παγκόσμια κλίμακα

Σε ποιους συστήνει 4η δόση του εμβολίου

Must Read

Το γεγονός ότι η Covid-19 εξακολουθεί να αποτελεί έναν από τους σοβαρότερους κινδύνους για την υγεία μας επιβεβαιώνει η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στην Ευρώπη, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να συστήνει και 4η δόση εμβολίου σε όλους τους ευάλωτους πολίτες.

Ειδικότερα, ο ΠΟΥ ανακοίνωσε σήμερα ότι η Covid-19 παραμένει «παγκόσμια υγειονομική έκτακτη ανάγκη», σχεδόν 2,5 χρόνια μετά την πρώτη ανακήρυξή της σε πανδημία, με την Επιτροπή Έκτακτης Ανάγκης, που αποτελείται από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες, να αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι ο αυξανόμενος αριθμός κρουσμάτων, η συνεχιζόμενη εξέλιξη του ιού και η πίεση στις υπηρεσίες υγείας σε ορισμένες χώρες σημαίνουν ότι η κατάσταση εξακολουθεί να είναι επείγουσα. Η επιτροπή αποδέχτηκε, ωστόσο, ότι η αυξημένη ανοσία του πληθυσμού, κυρίως από τα εμβόλια, δείχνει μια «αποσύνδεση» των κρουσμάτων από νοσηλείες και θανάτους.

Ως εκ τούτου, το παράρτημα του ΠΟΥ για την Ευρώπη συνέστησε σήμερα στις περίπου 50 χώρες που παρακολουθούνται από τον Οργανισμό να χορηγήσουν δεύτερη αναμνηστική δόση σε «μετρίως έως σοβαρά ανοσοκατεσταλμένα άτομα, ηλικίας από 5 ετών και άνω, καθώς και στο στενό περιβάλλον τους». Συστήνεται, επίσης, να εξετάσουν οι χώρες το ενδεχόμενο να προτείνουν μια δεύτερη αναμνηστική δόση σε συγκεκριμένες ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως στους ηλικιωμένους, τους εργαζόμενους στον υγειονομικό τομέα και τις έγκυες, σε συνδυασμό με το εμβόλιο της εποχικής γρίπης, όπου είναι εφικτό.

Τριπλασιασμός κρουσμάτων μέσα σε ένα μήνα

Ο εμβολιασμός όλου του πληθυσμού παραμένει «προτεραιότητα στην Ευρώπη», υπενθύμισε ο διευθυντής του ΠΟΥ Ευρώπης, Χανς Κλούγκε, σε σχετική ανακοίνωση. Στα τέλη Ιουνίου ο ΠΟΥ είχε προειδοποιήσει ότι αναμένει αυξημένο αριθμό κρουσμάτων της Covid-19 μέσα στο καλοκαίρι και ζήτησε από τις χώρες να παρακολουθούν την κατάσταση, μετά τον τριπλασιασμό των κρουσμάτων μέσα σε έναν μήνα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, χθες Δευτέρα, οι υγειονομικές υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνέστησαν, επίσης, να χορηγείται δεύτερη αναμνηστική δόση για την Covid-19 σε όλα τα άτομα άνω των 60 ετών. Μάλιστα, πολλές ευρωπαϊκές χώρες ήδη προχώρησαν στη χορήγηση της δεύτερης αναμνηστικής δόσης στους ηλικιωμένους, ακόμη και πριν γίνουν οι εν λόγω συστάσεις.

Στις χώρες της ζώνης του ΠΟΥ Ευρώπης, ο αριθμός των κρουσμάτων καταγράφει μεγάλη αύξηση από τα τέλη Μαΐου. Τις τελευταίες 7 ημέρες τα κρούσματα έφτασαν σχεδόν τα 3 εκατομμύρια, με αρκετές ευρωπαϊκές χώρες να αναφέρουν, επίσης, αύξηση των νοσηλειών που συνδέονται με την Covid-19. Ο αριθμός των θανάτων, ωστόσο, παραμένει, ευτυχώς, σχετικά χαμηλός.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This