Σε καραντίνα συνοικία ενός εκατ. κατοίκων στην Ουχάν εξαιτίας ασυμπτωματικών κρουσμάτων

Must Read

Μία ολόκληρη συνοικία ενός εκατομμυρίου κατοίκων έβαλαν σε καραντίνα οι αρχές της Ουχάν, σχεδόν τρία χρόνια μετά το πρώτο κρούσμα κορωνοϊου στην πόλη, μετά τον εντοπισμό τεσσάρων ασυμπτωματικών κρουσμάτων.

Η Ουχάν συνεχίζει την πολιτική της Κίνας για «μηδενικό Covid». Οι αρχές στην περιοχή Jiangxia της Ουχάν, όπου ζουν περισσότεροι από 970.000 άνθρωποι, ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι, οι κύριες αστικές περιοχές της, θα επιβάλουν τρεις ημέρες «προσωρινών μέτρων ελέγχου».

Συγκεκριμένα, τα μέτρα αφορούν στο κλείσιμο όλων των χώρων διασκέδασης, συμπεριλαμβανομένων μπαρ, κινηματογράφων και ίντερνετ καφέ, μικρές κλινικές και αγορές γεωργικών προϊόντων. Ακόμη, τα εστιατόρια και οι μεγάλες συγκεντρώσεις, από παραστάσεις έως συνέδρια, ανέστειλαν τη λειτουργία τους. Στα μέτρα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων και η αναστολή λειτουργίας όλων των δημόσιων συγκοινωνιών, από τα λεωφορεία μέχρι τα δρομολόγια του μετρό, και οι κάτοικοι κλήθηκαν να μην εγκαταλείψουν την περιοχή, εκτός εάν είναι απολύτως απαραίτητο. Σύμφωνα με την κυβερνητική ανακοίνωση, όλοι οι χώροι λατρείας έκλεισαν και οι θρησκευτικές δραστηριότητες απαγορεύτηκαν, όπως και τα φροντιστήρια και τα τουριστικά αξιοθέατα.

Οι αρχές εντόπισαν τέσσερις γειτονιές υψηλού κινδύνου, όπου απαγορεύεται στους κατοίκους να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους. Άλλες τέσσερις γειτονιές χαρακτηρίστηκαν ως μεσαίου κινδύνου, που σημαίνει ότι οι κάτοικοι οφείλουν να πράξουν το ίδιο. Τα μέτρα είχαν στόχο «την περαιτέρω μείωση της ροής ανθρώπων, τη μείωση του κινδύνου διασταυρούμενης μόλυνσης και την επίτευξη δυναμικού μηδενισμού του Covid στο συντομότερο δυνατό χρόνο», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η δήλωση. Οι σαρωτικοί περιορισμοί ήρθαν λίγο μετά την ανακάλυψη από τις αρχές ότι την Τρίτη, εντοπίστηκαν τέσσερις ασυμπτωματικές λοιμώξεις. Δύο εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια τακτικών τεστ, ενώ τα άλλα δύο βρέθηκαν μεταξύ των στενών επαφών τους.

Όλα αυτά τη στιγμή που απομακρύνεται το σενάριο του εργαστήριου και λένε ότι ο ιός ξεκίνησε από την ιχθυαγορά της Ουχάν, εκεί μολύνθηκαν οι πρώτοι άνθρωποι, και εκεί διαπιστώθηκε ότι για πρώτη φορά μεταδίδεται ο ιός από ζώο σε άνθρωπο. Οι μελέτες για το απο ποιό μέρος ξεκίνησε ο κορωνοϊός συνεχίζονται και πρόκειται να διαρκέσουν καιρό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This