Έξαλλος ο Κινέζος ΥΠΕΞ: «Όσοι προσβάλλουν την Κίνα θα τιμωρηθούν»!

Η Κίνα προειδοποιεί τις αεροπορικές εταιρείες να αποφεύγουν τις «επικίνδυνες ζώνες» γύρω από την Ταϊβάν

Must Read

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Ουάνγκ Γι προειδοποίησε σήμερα ότι «αυτοί που προσβάλλουν την Κίνα «θα τιμωρηθούν, αναπόδραστα», καθώς η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, η Νάνσι Πελόζι, επισκέπτεται την Ταϊβάν.

Ο επικεφαλής της κινεζικής διπλωματίας μίλησε για «φάρσα», αναφερόμενος στην επίσκεψη αυτή της Αμερικανίδας αξιωματούχου.

«Με προκάλυψη τη ‘δημοκρατία’, οι ΗΠΑ παραβιάζουν την εθνική κυριαρχία», κατήγγειλε στο περιθώριο συνόδου της ASEAN (του Συνδέσμου Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας) στην Πνομ Πενχ.

Εν τω μεταξύ, η Κίνα προειδοποίησε τις αεροπορικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ασία να αποφεύγουν να πετούν σε περιοχές γύρω από την Ταϊβάν όπου διεξάγει στρατιωτικές ασκήσεις ως απάντηση στην επίσκεψη Πελόζι στο νησί.

Μια επίσημη ειδοποίηση που εστάλη αργά την Τρίτη ώρα Χονγκ Κονγκ, όρισε έξι περιοχές του εναέριου χώρου ως «ζώνες κινδύνου», σύμφωνα με τους αερομεταφορείς που έλαβαν το μήνυμα και τον Jang Chang Seog, στέλεχος του υπουργείου Μεταφορών της Κορέας. Οι πτήσεις θα περιοριστούν από τις 12 μ.μ. 4 Αυγούστου έως τις 12 μ.μ. 7 Αυγούστου.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This