Δραματικές εικόνες: Καταστράφηκε ολοσχερώς το Ελληνικό Νοσοκομείο στην Κωνσταντινούπολη

Μετά από δύο ώρες τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά - Μετέφεραν στα χέρια τους ηλικιωμένους

Must Read

Εικόνες απόλυτης καταστροφής επικρατούν στο Ελληνικό Νοσοκομείο στου Βαλουκλή στην Κωνσταντινούπολη, το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες το μεσημέρι της Πέμπτης.

Συνολικά χρειάστηκαν δύο ώρες μέχρι να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά, ενώ 104 ασθενείς και το προσωπικό απομακρύνθηκαν από το σημείο, χωρίς να έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, η φωτιά φέρεται να προκλήθηκε από πρόβλημα στο σύστημα ηλεκτροδότησης του νοσοκομείου και ξεκίνησε από το τμήμα φροντίδας ηλικιωμένων. Μέσα σε λίγη ώρα, η πυρκαγιά επεκτάθηκε και στους υπόλοιπους ορόφους. Σε εικόνες που μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, το νοσοκομείο φαίνεται να έχει καταστραφεί ολοσχερώς. 

Πυροσβέστες και προσωπικό απομάκρυναν τους ασθενείς μεταφέροντας τους στα χέρια είτε με αναπηρικά καροτσάκια. Όλοι τους μεταφέρθηκαν σε περιφερειακά νοσοκομεία. Στο νοσοκομείο νοσηλεύονταν 62 ηλικιωμένοι και 42 εσωτερικοί ασθενείς.

«Δεν υπάρχουν τραυματισμοί ή απώλειες ζωής. Δεν γνωρίζουμε τα αίτια της πυρκαγιάς» δήλωσε ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Αλί Γερλίκαγια και σημείωσε ότι αναμένει να μάθει από την πυροσβεστική τα ακριβή αίτια της φωτιάς.

«Το γεγονός ότι ήταν παλιά ξύλα, επιτάχυνε την πυρκαγιά στο τμήμα της στέγης» δήλωσε ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου ο οποίος βρέθηκε στο σημείο.

Σε ανακοίνωσή του ο διοικητής του νοσοκομείου αναφέρει: «Όλοι οι ασθενείς έχουν εκκενωθεί. Είμαστε όλοι εδώ. Γίνεται προσπάθεια να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά. Δόξα τω Θεώ, η φωτιά εντοπίστηκε νωρίς και απομακρύνθηκαν όλοι οι ασθενείς. Μέσα, όπου συνεχίστηκε η φωτιά, δεν έχουμε ασθενείς ή ηλικιωμένους. Έμεναν περίπου 100 ηλικιωμένοι. Εκκενώθηκαν πριν η φωτιά εξαπλωθεί με απολύτως υγιή τρόπο».

Σημειώνεται ότι το Ελληνικό Νοσοκομείο του Βαλουκλή, το οποίο εξυπηρετεί την ομογένεια της Κωνσταντινούπολης, ιδρύθηκε το 1753.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This