Ευλογιά των πιθήκων: Στην Ιταλία ήδη ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί!

545 τα επίσημα καταγεγραμμένα κρούσματα της νόσου

Must Read

Από σήμερα, Δευτέρα 8/8, στην Ιταλία ξεκίνησαν τους εμβολιασμούς κατά της ευλογιάς των πιθήκων, ένεκα της ανησυχίας για την ολοένα και μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα.

Μάλιστα, ο εμβολιασμός ξεκινά, παρά το γεγονός ότι οι υγειονομικές αρχές αναφέρουν ελλείψεις εμβολίων σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, μέχρι στιγμής η Ιταλία έχει καταγράψει 545 κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων, με την εμβολιαστική της εκστρατεία, πάντως, να ξεκινά ένα μήνα αργότερα από χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Ισπανία, που επίσης έχουν καταγράψει διαρκώς αυξανόμενους αριθμούς περιστατικών, με την τελευταία να έχει, μάλιστα, και δύο επίσημα καταγεγραμμένους θανάτους από τη νόσο.

Οι πρώτες δόσεις θα χορηγηθούν στο νοσοκομείο Spallanzani της Ρώμης και, σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου, έχουν ήδη οριστεί τα 200 άτομα που θα εμβολιαστούν από σήμερα και πέρα, ενώ έχουν κατατεθεί 600 αιτήματα για ραντεβού. Την Πέμπτη, εξάλλου, θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί και στο Μιλάνο.

Και το νοσηλευτικό προσωπικό

Το Υπουργείο Υγείας της Ιταλίας ανέφερε ότι οι ομοφυλόφιλοι και αμφιφυλόφιλοι άνδρες καθώς και οι διεμφυλικοί που είχαν πρόσφατα σεξουαλική επαφή με πολλούς συντρόφους ή είχαν πρόσφατα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα, θα μπορούν να λάβουν το εμβόλιο. Παράλληλα, θα μπορεί να εμβολιαστεί και το προσωπικό των νοσοκομείων που έρχεται σε επαφή με κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων.

Θυμίζουμε ότι τον περασμένο μήνα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε την ευλογιά των πιθήκων κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την δημόσια υγεία σε παγκόσμια κλίμακα, με τις ΗΠΑ, όπου και καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα παγκοσμίως, να κηρύσσουν εγχώρια κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις 4 Αυγούστου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This