Πελόζι: Ο Κινέζος πρόεδρος συμπεριφέρεται σαν νταής γεμάτος ανασφάλειες

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στην κινέζικη κυβέρνηση να απομονώσει την Ταϊβάν»

Must Read

Επίθεση στον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ εξαπέλυσε σήμερα η πρόεδρος της Αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, χαρακτηρίζοντάς τον «φοβισμένο νταή».

«Έχει προβλήματα με την οικονομία του. Συμπεριφέρεται σαν νταής γεμάτος ανασφάλειες», δήλωσε, συγκεκριμένα, η Πελόζι, σε συνέντευξη παραχώρησε στην εκπομπή «Today» του τηλεοπτικού δικτύου NBC, ενώ, αναφερόμενη στην Ταϊβάν, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ τόνισε πως «δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στην κινέζικη κυβέρνηση να απομονώσει την Ταϊβάν», κάτι που επανέλαβε αρκετές φορές.

Τόνισε δε ότι «άξιζε τον κόπο» το ταξίδι της στη νησιωτική χώρα της ανατολικής Ασίας, το οποίο προκάλεσε και εξακολουθεί να προκαλεί τις έντονες αντιδράσεις της Κίνας και του Κομμουνιστικού Κόμματος που μονοπωλεί την πολιτική εξουσία. Η ίδια συμπλήρωσε ότι έλαβε «συντριπτική δικομματική υποστήριξη» για αυτή την ιστορική της επίσκεψη, ενώ αναρωτήθηκε φωναχτά για ποιο λόγο το ταξίδι της έχει λάβει τόσο μεγάλη προβολή, από τη στιγμή που αρκετούς μήνες νωρίτερα την Ταιβάν είχε επισκεφθεί ομάδα γερουσιαστών και δεν ακούστηκε «κιχ».

  • Δείτε τις δηλώσεις Πελόζι στο NBC:

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This