Πέθανε η λευκή φάλαινα Μπελούγκα που είχε εγκλωβιστεί στον Σηκουάνα

Το κήτος βάρους σχεδόν 800 κιλών υψώθηκε με δίχτυ από γερανό

Must Read

Θλίψη έχει σκορπίσει ο θάνατος της λευκής φάλαινας Μπελούγκα λίγες ώρες μετά τον απεγκλωβισμό της από τον Σηκουάνα, στη Γαλλία. 

Η φάλαινα είχε σταματήσει σε υδατοφράκτη και δεν κινούνταν προς τα πίσω, στο Σεν-Πιερ-λα-Γκαρέν, στη βόρεια Γαλλία. Το θαλάσσιο κήτος αρνιόταν να τραφεί και μάλιστα οι ειδικοί είχαν σκεφτεί να της χορηγήσουν ενέσιμα στοιχεία που θα τόνωναν τον οργανισμό της. Οι κτηνίατροι τελικά προχώρησαν σε ευθανασία, καθώς η υγεία του επιδεινώθηκε σημαντικά.  

Γύρω στις 05:00 (ώρα Ελλάδας), έπειτα από έξι ώρες προσπαθειών, το κήτος βάρους σχεδόν 800 κιλών, υψώθηκε με δίχτυ από γερανό και τοποθετήθηκε σε σκάφος, όπου έσπευσαν να του προσφέρουν φροντίδες περίπου δέκα κτηνίατροι.

Το κήτος, εντοπίστηκε στις 2 Αυγούστου στον Σηκουάνα, παρέμενε από την Παρασκευή στο ίδιο σημείο, περίπου 70 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Παρισιού. Παραμένει άγνωστος ακόμα ο λόγος που το θαλάσσιο κήτος έχασε τον προσανατολισμό του, αφού ζει μόνο σε θαλασσινό νερό.  

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This