Νέα Υόρκη: Δολοφονική επίθεση στον γνωστό συγγραφέα Σαλμάν Ρούσντι – Συγκλονιστικές εικόνες!

Τόσα χρόνια μετά, ο συγγραφέας των «Σατανικών Στίχων» παραμένει επικηρυγμένος από τους φανατικούς ισλαμιστές

Must Read

Θύμα δολοφονικής επίθεσης έπεσε πριν από λίγη ώρα ο συγγραφέας Σαλμάν Ρούσντι στη Νέα Υόρκη, όταν ένας νεαρός άνδρας όρμηξε καταπάνω του και τον μαχαίρωσε, με τον 75χρονο συγγραφέα να σωριάζεται στο έδαφος.

Ο Σαλμάν Ρούσντι βρισκόταν για μια ομιλία του σε εκδήλωση στο Ινστιτούτο Τσοτόκουα, περίπου 120 χιλιόμετρα νότια από το Μπάφαλο στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, όταν δέχτηκε την άνανδρη επίθεση μπροστά στα έκπληκτα μάτια εκατοντάδων παρευρισκομένων. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, αρχικά δεν ήταν ξεκάθαρο αν ο άγνωστος τον γρονθοκόπησε ή τον μαχαίρωσε, αλλά όταν είδαν το αίμα, συνειδητοποίησαν ότι ο συγγραφέας είχε τραύματα από μαχαίρι.

Ο δράστης ακινητοποιήθηκε από παρευρισκόμενους, ενώ λίγο αργότερα συνελήφθη από τις Αρχές, ενώ, με βάση νεότερες πληροφορίες, ο Σαλμάν Ρούσντι έχει τραυματιστεί στο λαιμό, χωρίς ακόμη να έχει γίνει γνωστό αν διατρέχει άμεσο κίνδυνο. Η μεταφορά του στο νοσοκομείο, πάντως, έγινε με ελικόπτερο.

Επικηρυγμένος από τη δεκαετία του ’80

Ο 75χρονος ινδικής καταγωγής Βρετανός συγγραφέας είναι γνωστότερος για το βιβλίο του «Σατανικοί Στίχοι», το οποίο είναι εμπνευσμένο από τη ζωή του ισλαμιστή προφήτη Μωάμεθ, γεγονός που τον έχει καταστήσει έναν από τους πλέον μισητούς ανθρώπους από τους φανατικούς μουσουλμάνους εδώ και δεκαετίες. Μάλιστα τόν είχαν επικηρύξει με αμοιβή περίπου 3 εκατ. δολάρια!

Δέχεται απειλές για την ζωή του από το 1988 για το συγκεκριμένο βιβλίο, ενώ όταν πρωτοκυκλοφόρησε ξέσπασαν διαδηλώσεις ειδικά στο Πακιστάν, το οποίο το απαγόρευσε, ενώ το 1989 το Ιράν εξέδωσε φετφά (σ.σ. θανατική ποινή), με εντολή του Αγιατολάχ Χομεϊνί. Ο τελευταίος, μάλιστα, είχε ζητήσει το κεφάλι του Ρουσντί και των εκδοτών του βιβλίου και καλούσε τους μουσουλμάνους που τυχόν τον εντόπιζαν κάπου, να τον σκότωναν χωρίς δεύτερη σκέψη!

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This