Ρεύμα με δελτίο στην Κίνα λόγω του παρατεταμένου καύσωνα

Μεγάλο πλήγμα για την παραγωγή λιθίου στην επαρχία Σετσουάν

Must Read

Με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν τακτικά τους 40 βαθμούς Κελσίου τις τελευταίες ημέρες στην επαρχία Σετσουάν, στη νοτιοδυτική Κίνα, η συστηματική χρήση κλιματισμού αποβαίνει σωτήρια για τους 84 εκατομμύρια κατοίκους της περιοχής.

Μόνο που το γεγονός ότι, λόγω παρατεταμένης ξηρασίας, οι υδροηλεκτρικές εγκαταστάσεις αντιμετωπίζουν αδύναμες ροές νερού, ανάγκασε τις Αρχές να προχωρήσουν στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος με δελτίο στους επαγγελματίες στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας. Για την παραγωγή του ηλεκτρικού ρεύματος που χρειάζεται, η Σετσουάν εξαρτάται κατά 80% από τα υδροηλεκτρικά φράγματα. Ωστόσο, , σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Υδάτινων Πόρων, τα υδάτινα ρεύματα στην περιοχή πλήττονται από την ξηρασία.

https://twitter.com/tabbednews/status/1559461461562376192

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Κίνα εξέδωσε εκ νέου χθες κόκκινο συναγερμό, λόγω των συνθηκών καύσωνα που επικρατούν σε αρκετές περιοχές, παρά το γεγονός ότι τα κύματα υψηλών θερμοκρασιών εν μέσω του καλοκαιριού δεν αποτελούν ασυνήθιστο φαινόμενο στην ασιατική αυτή χώρα, ιδιαίτερα στο δυτικό και το νότιο τμήμα της. Ωστόσο, σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα τελευταία χρόνια δείχνουν να γίνονται πιο ισχυρά, εξαιτίας της κλιματικής απορρύθμισης.

Αναστολή δραστηριότητας για εξοικονόμηση ενέργειας

Όπως μεταδίδουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, για την εξοικονόμηση ενέργειας, οι τοπικοί άρχοντες σε 19 πόλεις της επαρχίας Σετσουάν έδωσαν εντολή στα εργοστάσια και τις επιχειρήσεις να αναστείλουν τη δραστηριότητά τους, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε την Κυριακή και μεταδόθηκε από τα επίσημα μέσα ενημέρωσης. Ορισμένες επιχειρήσεις μπορούν, ωστόσο, να λειτουργούν με περιορισμένη δυναμικότητα, για να καλύπτουν ειδικές ανάγκες, ενώ το συγκεκριμένο μέτρο θα ισχύσει έως το Σάββατο και δεν αφορά τους ιδιώτες.

Σημειώνεται πως η Σετσουάν φημίζεται για τα εργοστάσια παρασκευής λιθίου, μέταλλο που χρησιμοποιείται ευρέως στις μπαταρίες των ηλεκτρονικών συσκευών. Η αναστολή της λειτουργίας των εργοστασίων της περιοχής, λόγω των συνθηκών, σημαίνει πως η παραγωγή λιθίου αναμένεται να μειωθεί κατά τουλάχιστον 1.200 τόνους, γεγονός το οποίο θα οδηγήσει σε άνοδο των τιμών του ανθρακικού λιθίου, δήλωσε στο AFP η αναλύτρια Σούζαν Τσου, της εξειδικευμένης εταιρείας Rystad Energy.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This