Ουγγαρία: Πρόβλεψαν κακοκαιρία, δεν συνέβη και… απολύθηκαν χωρίς δεύτερη κουβέντα!

«Εξαιτίας τους» αναβλήθηκε μια πολυαναμενόμενη εκδήλωση με πυροτεχνήματα...

Must Read

Μία λάθος πρόβλεψη ήταν αρκετή για να δουν οι επικεφαλής μετεωρολόγοι της εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας (NMS) της Ουγγαρίας την… έξοδο!

Η πρόεδρος Κορνέλια Ράντιτς και ο αναπληρωτής της Γιούλα Χόρβατ / από τον υπουργό Τεχνολογιών και Βιομηχανίας Λάζλο Πάλκοβιτς, στον οποίο υπάγεται η NMS, σήμερα, δύο ημέρες αφότου ακυρώθηκε η μεγάλη εκδήλωση με πυροτεχνήματα που θα πραγματοποιούνταν στη Βουδαπέστη, με την ευκαιρία της εθνικής εορτής της χώρας, λόγω της -εσφαλμένης, όπως αποδείχτηκε- πρόβλεψης για κακοκαιρία που είχαν κάνει.

Και ναι μεν, στην ανακοίνωση του υπουργείου δεν δίνεται καμία εξήγηση για την συγκεκριμένη απόφαση, α φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης, ωστόσο, επέκριναν, χθες, δριμύτατα τη μετεωρολογική υπηρεσία, επειδή προέβλεψε καταιγίδες και ριπές ανέμου, με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η πολυαναμενόμενη γιορτή του Σαββάτου. «Έδωσαν παραπλανητικές πληροφορίες για την σφοδρότητα της κακοκαιρίας, κάτι που οδήγησε σε λανθασμένες αποφάσεις την ομάδα ασφαλείας», σχολίασε η διαδικτυακή εφημερίδα Origo.

Η εκδήλωση, η οποία διαφημίζεται ως «η μεγαλύτερη στην Ευρώπη» με τη ρίψη πυροτεχνημάτων για τον εορτασμό της χιλιετούς ιστορίας του ουγγρικού κράτους, αναβλήθηκε για τις 27 Αυγούστου. Η αντιπολίτευση είχε ζητήσει τον Ιούλιο να ακυρωθεί τελείως, κάνοντας λόγο για «αχρείαστη σπατάλη χρημάτων» σε μια περίοδο που η κυβέρνηση του Βίκτορ Όρμπαν απαιτεί από τους πολίτες να καταβάλουν προσπάθεια για να ξεπεραστεί η δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Ο παράγοντας της αβεβαιότητας

Η NMS ζήτησε συγγνώμη την Κυριακή, επικαλούμενη για το λάθος τον «παράγοντα της αβεβαιότητας» που είναι «σύμφυτος με το επάγγελμα του μετεωρολόγου». Αντιδρώντας στην απόλυση των επιστημόνων, ο φιλελεύθερος Άντρας Φεκέτε-Γκιορ ειρωνεύτηκε την κυβέρνηση σε ανάρτησή του στο Facebook: «Δεν κατάφεραν να προξενήσουν τον επιθυμητό καιρό και τους πέταξαν έξω. Όχι, δεν είμαστε σε δικτατορία της κεντρικής Ασίας. Αυτή είναι η Ουγγαρία του (κυβερνώντος κόμματος) Fidesz».

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως το 2006 η Ουγγαρία βυθίστηκε στο πένθος, αφού μια καταιγίδα που ξέσπασε κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων, είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι και εκατοντάδες άλλοι να τραυματιστούν, λόγω του πανικού που προκλήθηκε στο πλήθος το οποίο είχε συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει το θέαμα στις όχθες του Δούναβη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This