Τρέλα: Ένας 36χρονος διαγνώστηκε με HIV, Covid-19 και Ευλογιά των Πιθήκων ταυτόχρονα!

Η πρώτη γνωστή περίπτωση παγκοσμίως!

Must Read

Ένας Ιταλός διαγνώστηκε με HIV, Covid-19 και Ευλογιά των Πιθήκων ταυτόχρονα – η πρώτη γνωστή περίπτωση ταυτόχρονης εμφάνισης αυτών των τριών ιογενών ασθενειών, ανέφερε το Journal of Infection.

Σύμφωνα με το άρθρο, ο 36χρονος πέρασε πέντε ημέρες στην Ισπανία τον Ιούνιο, εμφανίζοντας πυρετό συνοδευόμενο από πονόλαιμο, κόπωση και πονοκέφαλο εννέα ημέρες αργότερα. Ένα τεστ που έκανε έδωσε θετικό αποτέλεσμα για τον Covid-19.

Για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, λίγο αργότερα εμφανίστηκε ένα εξάνθημα στο αριστερό χέρι του ασθενούς, με μικρές, επώδυνες φυσαλίδες να εξαπλώνονται σε όλο το σώμα του τις επόμενες ημέρες.

Ο άνδρας αναζήτησε ιατρική βοήθεια και νοσηλεύτηκε σε μονάδα λοιμώξεων. Ο ασθενής είπε στους γιατρούς ότι είχε «σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλακτικά με άνδρες» κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ισπανία.

Λαμβάνοντας υπόψη την εμφάνιση φλύκταινων ενδεικτικών της Ευλογιάς των Πιθήκων, δείγματα του υγρού που περιείχαν τα κυστίδια στάλθηκαν για έλεγχο για τον ιό και επανήλθαν με θετικό αποτέλεσμα.

Πραγματοποιήθηκαν κι άλλες εξετάσεις στον 36χρονο για να ελεγχθεί εάν είχε μολυνθεί από ιογενή ηπατίτιδα, έρπητα, γονόρροια, χλαμύδια και αφροδίσιο λεμφοκοκκίωμα. Κανένα από αυτά τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα δεν εντοπίστηκε. Ωστόσο, ένα τεστ HIV-1 ήταν θετικό.

Παρά τον συνδυασμό των επικίνδυνων ασθενειών, η θεραπεία που χορηγήθηκε από Ιταλούς γιατρούς είδε τον ασθενή να αναρρώνει σχετικά γρήγορα, με τα ορατά σημάδια της Ευλογιάς των Πιθήκων να εξαφανίζονται σχεδόν εντελώς μέσα σε δέκα ημέρες.

Οι γιατροί σημείωσαν ότι, δεδομένης της σπανιότητας των αποδεικτικών στοιχείων, είναι δύσκολο να πουν σε αυτό το σημείο εάν αυτός ο συνδυασμός ιών επιδεινώνει αναγκαστικά την κατάσταση του ασθενούς.

Το άρθρο επισημαίνει ότι, δεδομένης της ταχείας εξάπλωσης της Ευλογιάς των Πιθήκων και της συνεχιζόμενης πανδημίας Covid-19, οι γιατροί σε όλο τον κόσμο θα πρέπει να γνωρίζουν πώς τα συμπτώματα αυτών των δύο ασθενειών μπορούν να επικαλύπτονται και να συνυπάρχουν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This