Οχετός ψεμάτων από τη Yeni Safak για το «τρομοκρατικό στρατόπεδο» του Λαυρίου

Η τουρκική μονταζιέρα σε φουλ λειτουργία – Από το γραφείο του Κεμάλ οι νέες απειλές του Ακάρ!

Must Read

Ως ενεργή «ευρωπαϊκή έδρα αποστολών», χαρακτηρίζει το Λαύριο και το υποτιθέμενο στρατόπεδο εκπαίδευσης «τρομοκρατών», που η Τουρκία προπαγανδίζει ότι υπάρχει στην Ελλάδα, το φερέφωνο της Άγκυρας και του Ταγίπ Ερντογάν, η εφημερίδα Yeni Safak.

Σύμφωνα με σημερινό της άρθρο, το οποίο φιγουράρει μάλιστα και σε περίοπτη θέση στην πρώτη της σελίδα, η τουρκική εφημερίδα παραθέτει δηλώσεις ενός «τρομοκράτη» από το κουρδικό PKK, ο οποίος φέρεται να τράπηκε σε φυγή και να παραδόθηκε στην Τουρκία 10 μέρες πριν, «για το στρατόπεδο του Λαυρίου, κάτι που η Ελλάδα διέψευσε».

Δηλώνοντας ότι το στρατόπεδο «χρησιμοποιείται ενεργά ως ευρωπαϊκό αρχηγείο αποστολών», ο S.D. φέρεται να είπε ότι «όσοι ήρθαν από την Ευρώπη για να ενταχθούν στην οργάνωση έλαβαν εκπαίδευση εδώ για 6 μήνες και μετά πήγαν στο Ιράκ».

Ο S.D κατά τη Yeni Safak, εξήγησε επίσης ότι «τρομοκράτες από το MLKP και το DHKP-C παρέμειναν στο στρατόπεδο».

Γράφει η τουρκική εφημερίδα στον οχετό της:

Οι ομολογίες για το στρατόπεδο του Λαυρίου στην Ελλάδα, όπου διέμεναν μέλη του ΡΚΚ, ξεσκέπασαν τόσο τους Έλληνες, που αρνούνται συνεχώς την ύπαρξη του στρατοπέδου, όσο και την Ε.Ε.

Από τις δηλώσεις του S.D., με την κωδική ονομασία «Rojhat Amed», ο οποίος διέφυγε από το PKK/KCK και παραδόθηκε στις δυνάμεις ασφαλείας πριν από 10 ημέρες, αποκαλύφθηκε ότι το στρατόπεδο χρησιμοποιήθηκε ενεργά.

Οι δραστηριότητες της τρομοκρατικής φωλιάς μεταμφιέζονται με το όνομα «στρατόπεδο προσφύγων». Αξιοσημείωτες πληροφορίες για το στρατόπεδο έδωσε ο τρομοκράτης του PKK που εκπαιδεύτηκε στο Λαύριο.

Δηλώνοντας ότι εντάχθηκε στο στρατόπεδο του Λαυρίου στην Ελλάδα υπό την επιρροή του φίλου του από την Ευρώπη, είπε ακόμα ότι το στρατόπεδο χρησιμοποιήθηκε ως «Ευρωπαϊκό αρχηγείο αποστολής».

Σημειώνοντας ότι άτομα που έρχονταν από ευρωπαϊκές χώρες για να ενταχθούν στο PKK έλαβαν εκπαίδευση εδώ για 6 μήνες και οι αρχηγοί που παρείχαν την εκπαίδευση άλλαζαν κάθε 3 μήνες, ο S.D. ανέφερε ότι πήγε στο Ιράκ με το αεροπορικό εισιτήριο που δόθηκε μετά την εκπαίδευση.

Εξήγησε επίσης ότι τρομοκράτες από το MLKP και το DHKP-C παρέμειναν στο στρατόπεδο. Είπε ακόμα για το Λαύριο εμπλέκοντας και την ΕΕ στην όλη ιστορία:

«Αποτελείται από δύο βασικά μέρη. Υπάρχουν δύο κτίρια με 80 διαμερίσματα στο τμήμα εντός της Αθήνας. Το πίσω μέρος των κτιρίων συνδέεται με το λιμάνι. Ο έλεγχος του στρατοπέδου ανήκει σε μέλη του PKK. Ο τρομοκράτης PKK με την κωδική ονομασία Baran είναι υπεύθυνος για την εγκατάσταση. Τα έξοδα καλύπτονται από οργανισμούς που συνδέονται με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το δεύτερο μέρος του στρατοπέδου αποτελείται από κοντέινερ και σκηνές στην ύπαιθρο σε απόσταση μισής ώρας. Και εδώ λειτουργούν 2-3 μέλη οργανώσεων που λέγονται στελέχη».

Νέες απειλές του Ακάρ

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Hurriyet (σ.σ. με τίτλο «Σκληρή προειδοποίηση από το τραπέζι της νίκης στην Αθήνα!» και «Μην ξεχνάτε αυτό το τραπέζι»,) ο Χουλουσί Ακάρ επανήλθε με απειλές κατά της Ελλάδας, την οποία χθες είχε κατηγορήσει ότι ψεύδεται συνεχώς και πως δεν κάθεται στο τραπέζι του διαλόγου.

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας (σ.σ. η συνέντευξη δόθηκε στο γραφείο όπου ο Κεμάλ Ατατούρκ έδωσε σαν σήμερα το 1922 την εντολή επίθεσης κατά των ελληνικών δυνάμεων εξού και ο τίτλος της εφημερίδας) επιδόθηκε σε… μάθημα διαστρέβλωσης της ιστορίας λέγοντας:

«Αυτό το αρχηγείο δεν τα λέει όλα; Αυτές τις μέρες που γιορτάζουμε τα 100 χρόνια από τη μεγάλη νίκη (σσ. της Μικρασιατικής Καταστροφής), λέμε με σαφή τρόπο και ξεκάθαρα στην Ελλάδα ότι, είδατε πόσο επώδυνο ήταν το τίμημα της περιπέτειας που ξεκίνησε πριν από έναν αιώνα. Σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να μάθετε από την ιστορία και να αποφύγετε νέες περιπέτειες που θα οδηγήσουν σε απογοήτευση».

Το παραλήρημα του Ακάρ συνεχίστηκε με μια περιγραφή των τουρκικών ισχυρισμών ότι η Ελλάδα παρενοχλεί τα μαχητικά της Άγκυρας κατά τη διάρκεια νατοϊκών ασκήσεων:

«Στις 2 Ιουλίου ήρθε αίτημα από τους Αμερικανούς για να πραγματοποιήσουν άσκηση του ΝΑΤΟ. Και ήθελαν τα μαχητικά μας να προστατεύουν τα αεροσκάφη τους. Τα αιτήματά τους ήταν: 4 F-16, και 1 αεροσκάφος τάνκερ… Είπαμε οκ και ξεκίνησαν οι πτήσεις. Και αυτές οι πτήσεις αναφέρθηκαν σε όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ. Σκεφτείτε ενημερώθηκαν στις 2 Ιουλίου και η δραστηριότητα έγινε στις 22 Αυγούστου. Τότε ήταν που η Ελλάδα άλλαξε την καθορισμένη διαδρομή πτήσης της προς τα νησιά με “μη στρατιωτικό καθεστώς”. Θέλει να περάσει την πορεία πάνω από αυτά τα νησιά. Θέλει να φέρει το ΝΑΤΟ εδώ, δηλαδή θέλει να παραβιάσει τη Λωζάννη. Για αυτό, αλλάζουν διαδρομή την τελευταία στιγμή. Μετά έρχονται και κλειδώνουν με ραντάρ τα αεροπλάνα μας για 3 λεπτά ή 5 λεπτά. Όταν ρωτήθηκαν γιατί το κάνατε αυτό, απάντησε, “δεν μας ενημέρωσαν για αυτήν την πτήση”. Το αξιολογήσαμε ως “αγνώστου ταυτότητας αεροπλάνο”, λένε. Τι εννοείς, αγνώστων στοιχείων, όταν πρόκειται για άσκηση του ΝΑΤΟ, σωστά; Μη αναγνωρισμένο αεροσκάφος; Στις 24 Αυγούστου, είχαμε αεροπλάνα επιφορτισμένα με την εκπαίδευση του ΝΑΤΟ στο Nexus Ace. Ήρθαν εκεί και παρενοχλήθηκαν τα κλείδωσαν με τα ραντάρ για 5 λεπτά. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι γνωστό ότι τα αεροπλάνα μας βρίσκονται σε αποστολή του ΝΑΤΟ. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί στο ΝΑΤΟ. Οι αποστολές πτήσεων δημοσιεύονται μήνες νωρίτερα, τηρούνται αρχεία, γράφονται άρθρα. Παρόλα αυτά, στις 22 Αυγούστου και στις 24 Αυγούστου παρενόχλησαν τα αεροσκάφη μας που εκτελούσαν υπηρεσία ΝΑΤΟ, και τα κλείδωσαν στα ραντάρ».

Με περίσσιο θράσος και ειρωνεία, εξέφρασε και την… ανησυχία του για την οικονομική κατάσταση του ελληνικού λαού με αφορμή τα εξοπλιστικά της χώρας μας:

«Λέμε ότι ξεκίνησε ένα μάταιος κόπος εξοπλιστικών στην Ελλάδα. Τα χρήματα του ελληνικού λαού σπαταλούνται σε όπλα και εξοπλισμό που έχουν ολοκληρώσει την ημερομηνία λήξης. Μεταχειρισμένα αεροπλάνα, μεταχειρισμένα τανκς, μεταχειρισμένα πυροβόλα, ό,τι έχουν, η Γαλλία τα πουλάει στην Ελλάδα και βγάζει χρήματα. Δεν θα φτάσετε πουθενά με αυτό όμως. Αν επιχειρείτε με αυτόν τον τρόπο να υπερασπιστείτε την Ελλάδα, αυτό είναι υπερβολικό για άμυνα. Δεν χρειάζεσαι τόσα πολλά όπλα για να αμυνθείς. Αλλά αν αυτό είναι εναντίον της Τουρκίας είναι πολύ λίγο».

Φυσικά η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου δεν θα μπορούσε να λείψει από τις προκλητικές αναφορές του Τούρκου ΥΠΑΜ:

«Λέμε ότι έχετε 3 χιλιάδες νησιά, αλλά παρόλα αυτά έρχεστε κάτω από τη μύτη μας. Στρατιωτικοποιείτε τα νησιά, διεκδικώντας 10 μίλια εναέριου χώρου παρά τα 6 μίλια χωρικών υδάτων. Είστε ακριβώς κάτω από τη μύτη μας και λέτε πως εμείς είμαστε επεκτατικοί!».

Σε ότι αφορά την Κύπρο, σχολίασε τις ανακοινώσεις για τον εντοπισμό μεγάλου κοιτάσματος φυσικού αερίου στο οικόπεδο 6 της κυπριακής ΑΟΖ:

«Είμαστε πραγματικά ειλικρινείς έτσι ώστε το Αιγαίο και η Ανατολική Μεσόγειος να είναι ένας κοινός χώρος εργασίας μεταξύ των δύο χωρών και πάντα το ζητούμε αυτό. Δυστυχώς, δεν βλέπουμε ανταπόκριση. Στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Κύπρο, δεν θα επιτρέψουμε την καταπάτηση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας ούτε των Κυπρίων αδελφών μας και δεν επιτρέπουμε εδώ ένα τετελεσμένο γεγονός. Εκεί, έγιναν οι υπολογισμοί και το ερευνητικό μας πλοίο αυτή τη στιγμή το κάνει εργασίες. Η φρεγάτα μας TCG GEDİZ σας συνοδεύει στην περιοχή Yörükler-1. Η ελπίδα μας είναι να μην κάνουν κανένα λάθος. Όλοι ξέρουν ότι αν κάνουν λάθος, θα ανταποδώσουμε πολλαπλά και όλοι θα έπρεπε να το έχουν καταλάβει».




*φωτογραφία από Yeni Safak

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This