Η Gazprom κλείνει ξανά τη στρόφιγγα: Φυσικό αέριο τέλος για γαλλικό ενεργειακό κολοσσό!

Οι Ρώσοι ανακοίνωσαν ότι θα σταματήσουν τις προμήθειες την 1η Σεπτεμβρίου - Κλείνει μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου τελικά ο αγωγός Nord Stream 1

Must Read

Ο ρωσικός κρατικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom ανακοίνωσε σήμερα ότι διακόπτει την παροχή φυσικού αερίου στη γαλλική εταιρεία κοινής ωφελείας Engie «από την 1η Σεπτεμβρίου έως ότου λάβει πλήρως όλες τις πληρωμές για το φυσικό αέριο».

Η γαλλική πλευρά δεν έχει πληρώσει πλήρως για τις παραδόσεις φυσικού αερίου τον Ιούλιο, πρόσθεσε η ρωσική εταιρεία.

«Η Gazprom Export ενημέρωσε την Engie για την πλήρη αναστολή των παραδόσεων φυσικού αερίου από την 1η Σεπτεμβρίου 2022 μέχρι την πλήρη παραλαβή των οικονομικών ποσών που οφείλονται για τις παραδόσεις», ανέφερε ο ρωσικός όμιλος σε σχετικό δελτίο τύπου.

Νωρίτερα σήμερα, η Engie είπε ότι η Gazprom την ενημέρωσε «για μείωση των παραδόσεων φυσικού αερίου» και επικαλέστηκε «μια διαφωνία μεταξύ των μερών σχετικά με την εφαρμογή ορισμένων συμβάσεων».

https://twitter.com/GeromeReynold/status/1564690179608158212

Οι παραδόσεις ρωσικού φυσικού αερίου στην Engie έχουν μειωθεί σημαντικά από την έναρξη της σύγκρουσης στην Ουκρανία και πρόσφατα ήταν μόλις 1,5 TWh το μήνα. Η γαλλική εταιρεία υπενθύμισε ότι έχει ήδη λάβει μέτρα για να μπορεί να προμηθεύει τους πελάτες της ακόμη και σε περίπτωση διακοπής των ροών της Gazprom.

Το ρωσικό αέριο αντιπροσώπευε περίπου το 17% των αναγκών της Γαλλίας. Την περασμένη Πέμπτη, τα αποθέματα φυσικού αερίου της Γαλλίας ξεπέρασαν το όριο πλήρωσης του 90% για το χειμώνα, σύμφωνα με την πλατφόρμα European Aggregated Gas Storage Inventory (AGSI) και η Γαλλία βρίσκεται σε καλό δρόμο για την επίτευξη του στόχου πλήρωσης 100% εδώ τον Νοέμβριο.




Πόλεμος νεύρων

Ο αγωγός Nord Stream 1, ο οποίος προμηθεύει φυσικό αέριο από τη Ρωσία στην Ευρώπη κάτω από τη Βαλτική Θάλασσα, θα κλείσει από τις 31 Αυγούστου έως τις 3 Σεπτεμβρίου τελικά (από τις 04:00 ώρα Μόσχας στις 31 Αυγούστου έως τις 04:00 ώρα Μόσχας στις 3 Σεπτεμβρίου) και όχι μέχρι τις 2, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, καθώς ο μόνος εναπομείνας αεροσυμπιεστής του χρειάζεται συντήρηση, ισχυρίστηκε ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός.

Το κλείσιμο θα επιφέρει περαιτέρω διαταραχές στον εφοδιασμό φυσικού αερίου της Ευρώπης με τον αγωγό να λειτουργεί ήδη μόνο στο 20% της χωρητικότητάς του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This