Η περήφανη απάντηση της Συρίας στην επίθεση φιλίας του Ερντογάν

Η συμμαχία με τους Κούρδους και τους Ρώσους, τρόμαξε την Τουρκία

Must Read

Μετά τα πρόσφατα σχόλια του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου για μια πιθανή συμφιλίωση μεταξύ Άγκυρας και Δαμασκού, πολλοί έκαναν εικασίες για «επαναπροσέγγιση» Συρίας – Τουρκίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε μια σημαντική δήλωση την περασμένη εβδομάδα ότι η Τουρκία  δεν στοχεύει στην αλλαγή καθεστώτος», αλλά επικεντρώνεται στην »καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Συρία». Ο Τσαβούσογλου δήλωσε έκτοτε ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη να συνομιλήσει με τη Δαμασκό, χωρίς κανέναν όρο.

Όλες αυτές οι οβιδιακές εξελίξεις, έγιναν μόλις αποφασίστηκε η πλήρης σύμπλευση του συριακού στρατού με τους Κούρδους μαχητές, υπό την προστασία μάλιστα της Ρωσίας και ειδικότερα της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας που εγγυήθηκε στήριξη από αέρος σε περίπτωση τουρκικής εισβολής.

Για τους Τούρκους, το YPG είναι κορυφαία προτεραιότητα στη Συρία. για τον Άσαντ, προτεραιότητα είναι η υποστηριζόμενη από την Τουρκία ισλαμική τρομοκρατία.
Αυτές οι δηλώσεις των Τούρκων εξυπηρετούν δύο βασικούς στόχους: να ανταποκριθούν στη ρωσική πίεση και να αντιμετωπίσουν εσωτερικά πολιτικά ζητήματα. Η τουρκική αντιπολίτευση υποστήριξε ότι η συμφιλίωση με τον Άσαντ θα διευκόλυνε την επιστροφή των προσφύγων στη Συρία και ότι το πείσμα της τουρκικής κυβέρνησης είναι το μόνο εμπόδιο. Το τουρκικό εκλογικό σώμα φαίνεται να πείθεται από αυτό το επιχείρημα.

Όσοι στην Άγκυρα υποστηρίζουν την ιδέα της συμφιλίωσης με τον Άσαντ πιστεύουν ότι θα διευκόλυνε την επιστροφή των Σύριων προσφύγων και θα βοηθήσει στον αγώνα κατά των Κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG). Ελπίζουν ότι η Ρωσία θα υποστήριζε πραγματικά την προσέγγιση, καθώς η Μόσχα εστιάζει στην Ουκρανία και στοχεύει να αποφύγει την ένταση στη Συρία.

Εκεί λοιπόν είχαμε την περήφανη απάντηση της Συρίας, η οποία  ήρθε από τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Faisal Mekdad, ο οποίος κατηγόρησε ευθέως την Τουρκία ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία και ζήτησε την πλήρη και άνευ όρων απόσυρση των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων από τη Συρία και τον τερματισμό της βοήθειας στους ισλαμιστές τρομοκράτες.

Η απάντηση αυτή της Συρίας στην επίθεση φιλίας του Ερντογάν, είναι ένα απαύγασμα ηρωισμού. Με αυτόν τον τρόπο ο λαός της Συρίας έκανε σαφές ότι θα πολεμήσει τον Τούρκο εάν αποτολμήσει νέα εισβολή, χωρίς να υπολογίζει την αριθμητική ή την εξοπλιστική υπεροχή της Τουρκίας.

Η Συρία έδωσε στην Τουρκία την μοναδική απάντηση που πρέπει να δώσει ένα πολιτισμένο και υπερήφανο έθνος: Με τους τρομοκράτες, δεν συζητάμε, τους πολεμάμε μέχρις εσχάτων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This