Επικοινωνία Μακρόν – Πούτιν για την ασφάλεια του πυρηνικού σταθμού στη Ζαπορίζια

Must Read

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Γάλλος ομόλογός του Εμμανουέλ Μακρόν με θέμα συζήτησης την ασφάλεια του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια στην Ουκρανία, του οποίου η λειτουργία τέθηκε σε πλήρη διακοπή.

Δείτε επίσης: Ουκρανία: Οριστική διακοπή της λειτουργίας του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την ετοιμότητά τους για μια «μη πολιτικοποιημένη αλληλεπίδραση» με τη συμμετοχή του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), αναφέρεται στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Κρεμλίνου.

Σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία, ο Πούτιν προειδοποίησε ότι οι ουκρανικές επιθέσεις μπορεί να έχουν «καταστροφικές συνέπειες». Την ίδια ώρα, Μόσχα και Κίεβο αλληλοκατηγορούνται για τους βομβαρδισμούς γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε επίσης στον Μακρόν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα πρέπει να παρεμποδίζει τις ρωσικές εξαγωγές τροφίμων και λιπασμάτων στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή και τη Λατινική Αμερική.

Χθες, ο Γάλλος πρόεδρος με ανάρτησή του στο Twitter είχε εκφράσει την πλήρη στήριξη του στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζητώντας μάλιστα από τις ρωσικές δυνάμεις να αποχωρήσουν από την περιοχή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This